Таїса Олійник
У свої блогах я планую писати про різні жанри кінофантастики: постапокаліптику, стімпанк, космічну оперу, зомбі-апокаліпсис.
21.08.2014
1

Я за парад

Вчора дивилась на репетицію параду на Майдані. Зустріла знайомого фотографа. Він спитав мене: "Ти "за парад" чи "проти", бо я не можу визначитися".

Особисто я ЗА парад. Чому?

Не забуваємо, що ми ведемо не тільки реальну, але й інформаційну війну. І перемога на екрані телевізора у сучасних війнах, не скажу, що ТАК САМО, але ТЕЖ дуже важлива. Адже путін виграв реальний Крим у віртуальній телевізійній битві. А ми на ґрунті інформаційної війни поки що пасемо задніх.

Позитив від параду

1. Покаже єдність у військах. Що регулярні військові частини, Нацгвардія, добровольчі батальйони, колишні внутрішні війська — всі одна команда. Ще півроку тому назад, це часто були випадкові люди, а тепер подивіться на них — це ж справжня армія! Глядачі мають побачити відкриті, молоді, добрі обличчя. І новеньку форму. І техніку, яка не розвалюється на ходу.

2. Підтримка населення. Красиві дівчата, у віночках які кидають квіти солдатам. Мами та бабусі, які витирають очі хусточками. Діти які марширують поруч з вояками. І цих людей сотні, якщо не тисячі.

3. Сміливих солдатів та красивих дівчат має побачити ВСЯ Україна. "З Заходу і на Схід" Та усвідомити, що українська армія — не "карателі", а прості, сусідські хлопці, які захищають свою країну. І їх підтримує народ.

4. Їх також мають побачити в іноземних державах, в тому числі і в країні-агресорі. Росіяни звісно будуть висміювати наш парад, вишукувати різний негатив. Можуть влаштувати провокацію на зразок "Солдатские матери пикеритуют что-то против парада". Але дію картинки вони не зможуть знівелювати, як би не намагались. Люди побачать, що принаймні центр Києва не зруйнований. А це вже збій в матриці.

5. Цей парад у пострадянських людей викликає пряму асоціацію з парадом у 1941 році. Наш міністр оборони вже заявив, що техніка йде одразу на фронт. Якби ще пішов сніг, було б повне попадання в картинку. Людям з радянським менталітетом (а таких у нас не менше ніж 50% населення), парад покаже хто насправді фашист.

Негатив

Я знайшла тільки одну причину не проводити парад. Звучить вона так: "Гроші можна було б використати на: БТР, танки, допомогу пораненим, біженцям, лікарням, дітям...".

Цей рефрен "...краще віддати гроші жінкам і дітям..." я вже чую багато років поспіль. Через нього блокуються всі корисні ініціативи. Треба провести реконструкцію площі. "Квіти вони садити надумали, краще віддати ці гроші лікарням та дітям...". Розвивати українське кіно. "Яке кіно, коли в наших лікарнях...діти..." Заасфальтувати дорогу "Скільки грошей закопали в асфальт, краще віддали б...дітям..." В результаті і дороги немає, і діти нічого не отримали.

Не думаю, що на парад витратять АЖ ТАК багато грошей. І святом його важко назвати. Але якщо він пройде так як задумався, його ідеологічне значення буде дуже сильне. Це удар по штампах: "нацики", "карателі", "хунта", "бендерівці", "зруйнований Київ", "залякане населення". Контратака на інформаційному фронті.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі