Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
19.08.2014
1

Якщо не наростити видобуток вугілля, то деякі ТЕЦ зупиняться

Якщо не збільшити обсяг видобутку вугілля, то зупиняться теплоелектростанції, а значить Донбас буде знеструмлений. В результаті припинять працювати й ті шахти, які ще працюють, бо без електроенергії їхня робота не можлива.

Такий висновок зробив після зустрічі із шахтарями в Красноармійську та Димитрові, де він наразі перебуваю із робочою поїздкою разом із головою Конфедерації вільних профспілок України Михайлом Волинцем.

На Західному Донбасі шахти не припиняли свою роботу і працюють в тому режимі, в якому видається доцільним Уряду. Проте, незважаючи на очевидну нестачу вугілля на ТЕЦ (на деяких із них залишилося вугілля на 10 днів), шахти не нарощують видобуток вугілля, хоча деякі і спроможні робити це суттєво. Наприклад, Шахта Стаханова може збільшити видобуток вугілля у два з половиною рази. А не видобувають вони вугілля більше тільки тому, що для цього потрібні держзамовлення і шахтарі.

Що стосується державного замовлення на купівлю вугілля із зазначених шахт, то воно залежить від Уряду.

Уряд, на моє глибоке переконання, зараз мав би не думати про закупівлю вугілля в Польщі чи в Росії, а навпаки, має постаратися "витиснути" якомога більше вугілля із діючих українських шахт.

Щодо нестачі робочих рук, то нагадаю, що до 70% шахт Донбасу простоює через війну. Деякі із шахт навряд чи відновлять свою роботу, оскільки затоплені.

Таким чином навантаження на шахти Львівщини та Волині, а також на шахти західного Донбасу повинно суттєво вирости! Але всього цього немає.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі