Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
30.07.2014

Прокуратура виявила фальсифікацію документів Київради не на користь забудовника

Прокуратура з'ясувала, що Київрада не голосувала за поновлення забудовнику Обсерваторної гірки договору оренди земельної ділянки площею 0,14 га на вул. Гоголівській, 32-в.

На підставі рішення від 10.07.2003 №638-5/798 між Київрадою та забудовником - ЗАТ "Авіакомпанія "Віта" було укладено договір оренди на 3 роки земельної ділянки площею 0,14 га для влаштування під'їзду до будівельного майданчика житлового будинку на вул. Гоголівській, 32-в у м. Києві, який згодом був подовжений ще на 3 роки. Термін дії договору закінчився 01.09.2011 року.

Згідно з інформацією Департаменту земельних ресурсів КМДА від 18.06.2014 у Департаменті зареєстровано документацію із землеустрою про поновлення ПрАТ "Авіакомпанія "Віта" договору оренди вищевказаної земельної ділянки, однак рішення з цього питання Київрадою до теперішнього часу не прийнято.

Саме тому прокуратура доручила Державній інспекції сільського господарства в м. Києві провести перевірку додержання законодавства при розробленні і погодженні документації із землеустрою щодо відведення ПрАТ "Авіакомпанія "Віта" земельних ділянок по вул. Гоголівській, 32-в та прийняті Київрадою вищевказані рішення.

Отже, як ми побачимо, швидше за все, має місце фальсифікація документів. Сподіваюся, що це будівництво не лише припинять, а й відкриють кримінальну справу щодо фальсифікації документів, адже проти нього активно виступає громадськість.

Факти фальсифікації документів при наданні земельних ділянок під будівництво, стали поширеним фактом. Так нещодавно, стало відомо про фальсифікацію документів забудовником вул. Юності, але Київрада досі не скасувала рішення про це будівництво.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі