М'ясні страви для тих, хто не їсть калорійного

Коли з'являється новий блог, зазвичай ставлю пост на Facebook і розсилаю лінк друзям, колегам, родичам, партнерам, з якими маю контакти через Skype. Один із друзів не витримав. Попросив написати рецепти для тих, хто дотримується спортивної дієти. Звучало так: "Сил немає дивитися на твої блоги - можна вдушитися власною слиною. Ти можеш приготувати страви з курячого філе або телятини? Запропонуй, будь ласка, щось для тих, хто не вживає калорійної їжі. Але щоб це було просто в приготуванні, без особливих витребеньок."

Завдання для мене не дуже складне, бо дотримуюся такого ж харчування. Доводиться знаходити варіанти страв, якими можна насолодитися і не нашкодити фігурі. Тому до вашої уваги - і не тільки уваги - три варіанти м'ясних страв. Гарніри підберіть на свій смак. Для приготування салатів можете скористатися рецептами однієї з моїх попередніх публікацій.

Напевно, всі читали англійську класику: "Пізно вночі, втомлені та голодні, вони повернулися додому. Він налив собі віскі і, відрізавши шматок ростбіфа й поклавши його на шматок хліба, заспокоївся". Так, далі йтиметься саме про ростбіф. Неперевершена річ у холодильнику. Якість м'яса грає ключову роль. Заморожене - не годиться.

Ростбіф належить до страв англійської кухні. Це запечений у духовці шматок яловичини або телятини. Його вишуканість в тому, що відчувається смак м'яса, не заглушений травами і спеціями.

Я дам рецепт соусу до ростбіфа. Він підсилить смак м'яса та зробить його вишуканим. І, звісно ж, фігурі не нашкодить.

№ 1. Ростбіф із гірчичним соусом

Інгредієнти:

1 кг яловичої вирізки

пучок м'яти

2 жовтки

1 зубчик часнику

сік половини лимона

130 мл оливкової олії

2 ст. л гірчиці з зернятами

10 горошин чорного перцю

1/2 ложки морської солі

Спосіб приготування:

- М'ясо промити і просушити.

- Сіль і перець розтерти у ступці або подрібнити у блендері чи кавомолці. Додати 2 ст. л оливкової олії. Натерти цією сумішшю м'ясо.

- На добре розігрітій сковорідці обсмажити м'ясо з усіх боків до золотистої скоринки. Викласти на тарілку й дати "відпочити" 5-10 хв.

- Часник роздавити і змішати з 1 ст. л гірчиці. Змастити м'ясо.

- Викласти м'ясо у глибоке деко й запікати при +220ºС протягом 10 хв.

- Потім зменшити температуру до +150ºС і запікати ще хвилин 40-50

Соус до ростбіфа

Збити вінчиком жовтки з 1 ст. л гірчиці та лимонним соком. Влити залишки оливкової олії тоненькою цівкою, продовжуючи збивати. У соус, що загусне, додати дрібно порізану м'яту (трішки м'яти залишити для м'яса при подачі на стіл).

№ 2. Запечений курячий рулет, фарширований грибами та курагою в томатно-медовому соусі

Такий рулет буде окрасою будь-якого святкового столу. Знову ж таки - я дуже люблю поєднання того, що за логікою - не поєднується.)

Інгредієнти:

1 кг курячого філе

60-70 г кураги

400 г печериць (або інших грибів)

2 цибулини

3 ст. л томатної пасти

1 ст. л меду

сіль перець за смаком

1 ч л карі

Спосіб приготування:

- Курагу промити і залити окропом на 20 хв.

- Промити гриби, порізати смужками. Цибулю нарізати дрібно. Обсмажити гриби з цибулею, щоб не залишилося води.

- Розрізати філе так, щоб утворилася "розкрита книжка". Відбити, посолити й поперчити, посипати карі.

- Викласти на пергамент філе щільно одне до одного (я на такий рулет беру 4 філе середнього розміру).

- Викласти гриби з цибулею та порізану смужками курагу.

- За допомогою паперу закрутити рулет і зафіксувати ниткою або дерев'яними шпажками (зубочистками). Я защіпаю шпажками, бо нитку потім незручно знімати.

Готуємо соус.

- Змішати томатну пасту з медом, додати трішки карі

- Викласти рулет у деко і змастити соусом. Трохи соусу залишити, щоб протягом запікання кілька разів полити рулет.

- Запікати при +190ºС протягом 1 год.

- З готового рулету не забудьте зняти нитку або шпажки.

№ 3. Рулет із філе індички з омлетом

Інгредієнти:

1 кг індичого філе

1 ст. л соєвого соусу

1 ст. л лимонного соку

1 ч. л гірчиці

170 г бекону

дрібка чорного перцю

сіль за смаком

Омлет:

3 яєць

1 ст. л борошна

2 ст. л молока

50 г шпинату

Сирна начинка:

200 г вершкового сиру

3 ст л пармезану (або іншого сиру)

Спосіб приготування:

- Філе промити, висушити. Розрізати так, щоб коли м'ясо відбити - шматки "розпласталися". Змастити відбите м'ясо сумішшю гірчиці, соєвого соусу лимонного соку, перцю та солі. Покласти на годину в холодильник для маринування.

- Для омлету. Збити яйця, додати молоко, борошно, промитий, висушений і дрібно порізаний шпинат. Спекти омлет-млинець.

- На харчову плівку викласти смужки бекону, зверху - м'ясо, омлет, сир та пармезан.

- За допомогою плівки загорнути рулет, щоб навколо м'яса був бекон.

- Викласти рулет у глибоке деко й запікати в духовці при +180ºС хвилин 40-45.

Бажаю отримувати вдячність словами: "На Землі ТАК не готують!"))

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі