Василь Коряк
громадський активіст, екс-мер міста Лубни на Полтавщині. До мерства 28 років працював слідчим міліції, з органів пішов у ранзі майора
18.04.2014
2

Міліціонери-"зрадники" виконуватимуть найбруднішу роботу в Росії

Щось наші хлопці-"міліціонери" на Східній Україні масово поповзли на бік Росії. Я розміркував над причинами цього явища.

По-перше. Малі зарплати, а це значить, немає стимулу. Яка різниця, на кого працювати? Вранці встає і перша думка: кого б сьогодні накрити, де знайти наркопритон та збити гроші. У цій ситуації вихід — підняти зарплати. Але найголовніше - провести громадську атестацію міліціонерів. Наприклад, дільничного. Є такі противні, що в селі не злазять з людей - то мопеда заберуть, то якесь майно. Треба проводити збори села і вимагати гнати такого міліціонера в шию. Поставлять іншого. Якщо такий самий - гнати, поки не зрозуміють, що гнилі в професії не потрібні.

По-друге. Кар'єрне незростання. Дивиться міліціонер Вася, що його колега Петя вже майором став, а Коля начальником міліції, а він все сидить та сидить. Ще й начальник-полковник напрягає. Виникають особисті образи. А з образою легше перейти на сторону ворога.

У нашій міліція така система, що начальник відривається на підлеглих, а сам їздить бити поклони до міністра. Я бачив навіть, як руки цілували.

З новим міністром нічого не змінилося. У хлопців немає бажання працювати, бо вони не вірять в українську республіку. Щодня бачать ту саму гнилу систему. Мені здається, новий міністр із заступниками ненадовго, скоро їх змінять. Бо і зараз на всіх рівнях беруть хабарі.

Хоча наведу й позитивний приклад. У Великобагачанському районі на Полтавщині начальником міліції був такий собі Задоркін. Скільки з людей крові попив, грошей витягнув. Його звільнили, але "регіони" підібрали. А недавно новий головний міліціонер Полтавщини Іван Корсун його "хлопнув": полковника Задоркіна арештували. Навіть я, колишній мент, повірив у налагодження нормальної системи міліції. Після такого арешту років два начальники міліцій районів боятимуться брати хабарі.

Навіщо Путіну наші зрадники? Розкажу, яка доля чекає наших міліціонерів. Їх будуть посилати на найбруднішу роботу - зачищати акції опозиціонерів, бити людей при найменшому спротиві. Кремлю не потрібні українці. Знаю кількох суддів з Криму, які хотіли поїхати працювати в Росію. Скрізь відповідь: "не нуждаемся"чи "вы плохо владеете русским".Міліціонерів чекає те саме.

Вони каятимуться, але зрадники нікому не потрібні. Хоч у нас і недолугий кримінально-процесуальний кодекс Портнова, але покарання за зраду присязі ніхто не відміняв.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі