Ексклюзивы
пятница, 22 января 2016 11:50

Новую операционную систему создадут на основе советов военных стратегов

Новую операционную систему создадут на основе советов военных стратегов

Американські інженери почали розробку операційної системи "Хамелеон", заснованої на військовій тактиці Юлія Цезаря і автора "Мистецтва війни Сунь-цзи. Замість того, щоб не пропускати віруси, ОС буде "піддатися, щоб перемогти". Про це повідомляє Phys.org.

Повідомляється, що операційна система "Хамелеон" (Хамелеон) поки знаходиться на стадії розробки концепції. Суть її полягає в тому, що невідомі ОС програми будуть потрапляти в "непередбачену обстановку". Якщо зазвичай система попереджає про шкідливі програми антивірус видаляє його, то у випадку з "Хамелеоном" розробники обіцяють "неадекватну" реакцію системи на "гостя". Програма буде запускатися в якомусь "третьому середовищі", мабуть, імітуючи звичайну оболонку ОС, шкодити там без наслідків і паралельно вивчатися.

"Шкідливий процес буде думати, що у нього все під контролем, але це буде не так", – пояснила професор Флоридського університету Даніела Олівейра.

За словами Олівейри, на створення ОС розробників надихнули тактичні поради Юлія Цезаря і відомого китайського стратега, автора "Мистецтва війни" Сунь-цзи. "Їхні поради були успішними через елементу несподіванки. Так само і в кібервійні. Передбачувані системи занадто спрощують життя зловмисників", – сказала професор.

Нагадаємо,

Сейчас вы читаете новость «Новую операционную систему создадут на основе советов военных стратегов». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть