Ексклюзивы
воскресенье, 28 августа 2016 12:30
Николай Несенюк
Николай Несенюк
Журналист

Усе – крім слави

Щодня, а може і щогодини, десь у світі батьки вирішують віддати свою дитину "на теніс". Ця "інвестиція" має водночас дати своєму чаду здоровий спортивний гарт, а в разі успіху зробити його багатим і знаменитим. Інакше не буває – без батьків тенісистом не станеш: дорого.

Еліну Світоліну "на теніс" теж відвели батьки, щойно вона навчилася ходити. І вгадали. Окрім природних здібностей, дівчина виявила неймовірну спортивну працездатність. Конкуренція у тенісі в тисячу разів вища, ніж у гімнастиці чи плаванні. І українка виграла її, увійшовши до двадцятки найсильніших тенісисток світу. Заради цього вона відмовилась практично від усіх спокус, що постають перед молодими красунями. Не зупинялася ані на день і не розслаблялася.

У нагороду за це Еліна отримала фінансову незалежність, яку автоматично дає її тенісний рейтинг. Вона не заробляє шалених мільйонів: для цього слід бути в першій п'ятірці. Однак того що є вистачає, аби самій обирати тренерів і спонсорів. Залишилось небагато – отримати заслужену славу у вигляді кольорових портретів на обкладинках, численних інтерв'ю й тисяч фанатів, які мріють про автограф і селфі зі знаменитістю.

Під час Олімпіади-2016 перша ракетка України створила сенсацію. Обіграла непереможну американку Серену Вільямс. Але зупинилася за крок до олімпійської медалі. Це означає, що коли їй і судилося стати знаменитою, то не у себе на батьківщині. Там матч за участю харків'янки, яка народилася в Одесі, можна подивитися по телевізору один раз на рік.

А може і не треба їй всеукраїнської слави? Досить, що заможні земляки, які знають про успіхи Світоліної, частіше віддаватимуть своїх дітей "на теніс"? А може, ми просто занадто бідні, щоб пишатися нашою найкращою тенісисткою?

Сейчас вы читаете новость «Усе – крім слави». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть