Ексклюзивы
суббота, 08 марта 2014 14:30
Наталя Власенко
Наталя Власенко
Наталя Власенко

Самогубство "регіонала"

– Нардеп-"регіонал" повісився. У себе в маєтку. Земля його носити не змогла, а люстра – витримала. Єдине можливе рішення його ситуації на тлі подій у країні, – випусковий редактор новин одного з національних телеканалів показує відео колегам.

На екрані – щокатий бритоголовий чоловік у памперсі, голий, обмотаний американським прапором із портретом Джима Моррісона. По кімнаті розкидані порожні пляшки з-під дорогого алкоголю. Товстун показує на камеру посвідчення народного депутата, робить петлю з електрошнура і вішається. З ракурсу зрозуміло, що зйомка – із пристроїв відеоспостереження в будинку.

– В ефір! Терміново! Нарешті хоч щось продуктивне від депутатського корпусу, – не приховує радості редактор. – От Боря дає, і де він нарив це відео? Оце сюжет!

Самогубство нардепа виявилося фантазією українського режисера Олександра Шапіра, який знімає повнометражний фільм "Вісім". Штатний оператор телеканалу Борис працює ще й над створенням цього кіно. Прийшов на роботу після нічної зйомки і випадково зливає редакторові не те відео.

Цю історію розповідаю, коли друзі в паніці та істерії діляться "новинами" про кількість жертв, про захоплених російським спецназом наших військових частин та ймовірну смерть Януковича.

Новина в ефір не вийшла. Країна не побачила ані суїциду народного обранця, ані допрем'єрного фрагменту зі стрічки "Вісім". У ній режисер зібрав вісім новел – історії про останні 10 хвилин життя людей, які вчинили самогубство.

– У кожного на те свої мотиви й сценарії, проте суїцид – це помилковий вибір, – переконаний Олександр Шапіро. – Хоча у випадку з депутатом – для багатьох бажаний.

Сейчас вы читаете новость «Самогубство "регіонала"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть