Ексклюзивы
суббота, 11 февраля 2012 09:45
Наталя Власенко
Наталя Власенко
Наталя Власенко

Костюм для опери

Костюм для опери
Фото с сайта wikipaintings.org

Єдиний раз Остапа в костюмі бачила на його весіллі. І то - на фотографіях. На урочисте вручення диплому в університет він прийшов у шортах і шльопанцях.

- Уперше за три роки наших зустрічей витягнула Остапа до опери, - каже його дружина. Обоє при параді: вона з елегантною зачіскою, він - у краватці. - Йдемо на "Травіату" Верді. Вибач, поспішаємо. Боїмося третій дзвінок проґавити. Ще не впустять, а квитки в партері дорогі.

П'ять років тому я пішла до Київської опери вперше, репортаж писати. Ніяково підставляла диктофон чиновнику з Мінкультури. Намагалася сумкою прикрити дірки на джинсах. У голові було одне - аби не помітив, що я в кедах. Він наче прочитав думки:

- Погляньте на ту пані в леопардовій сукні з голим пупцем. Як на мене, ваша футболка з Міккі-Маусом доречніша, - втішив з усмішкою.

Погляньте на пані в леопардовій сукні з голим пупцем

Відтоді ходити по театрах у дірявих кедах мені нестрашно.

- Як Верді, не спізнились? - через тиждень запитую друзів.

- Та куди, мали ще час занудитися, - каже Остапова дружина. - Третій дзвінок затримали, бо якась важлива шишка спізнювалася. Ми так готувалися до променаду, а публіка виявилася зовсім смішною. Поруч із нами сидів чоловік у майже спортивному костюмі з ланцюгами та перснями-печатками. А його супутниця - в бальній сукні, що у крісло не поміщалася. Я ж свого Остапа змусила перед походом роман Дюма "Дама з камеліями" прочитати. Аби розумів, про що у "Травіаті" співають. Усе ж таки італійською. А виявляється, там електронне табло з українськими субтитрами.

- А ми чому по театрах не ходили раніше, - каже Остап, задоволений Верді, як поштар із Простоквашино новим велосипедом. - Бо в мене костюму пристойного не було.

Сейчас вы читаете новость «Костюм для опери». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть