Ексклюзивы
суббота, 11 октября 2014 13:30
Катерина Киселева
Катерина Киселева
Катерина Киселева

Позовем ДНР

– Не можу зараз говорити, ми під обстрілами, – чую у слухавці напружений голос директора Донецької опери ­Василя Рябенького. – Подзвоніть пізніше.

Телефоную, щоб з'ясувати, чи справді декорації до опери Ваґнера "Летючий Голландець" постраждали від снаряду. На постановку витратили 3,5 мільйона гривень, значну частину грошей дав Ахметов.

Наступного дня директор театру телефон вимикає, або скидає дзвінки.

– Это вы вчера звонили директору? – запитує роздратовано жінка у приймальні Рябенького. – Я ничего комментировать не буду.

"С очевидцами поговорить не удастся – всем там очень нелегко. И лишний раз переваривать эту информацию никто не хочет", – пише мені інша працівниця "Донбас Опери". Радить взяти інформацію на сайті dnr.today. "Официальный сайт пресс-центра Правительства и Народного Совета ДНР" повідомляє, що Оперний постраждав від обстрілів української артилерії, значна частина декорацій згоріла. Та попри це, театр готується до відкриття нового сезону оперетою "Летюча миша".

– Зі 100 музикантів оркестру є 30. Із 70 чоловік хору – 10. Хто міг – повтікали, ситуація трагічна. Директор каже: повертайтеся, будемо працювати. Але як і з ким там працювати? – розповідає не для преси працівник "Донбас Опери".

Він виїхав із Донецька влітку – написав заяву про відпустку за власний рахунок. Домовляємося зустрітися для розмови, обіцяю не вказувати імені. Чекаю понад годину: його телефон був поза зоною досяжності. На інтерв'ю чоловік так і не прийшов.

Згодом читаю репортаж "Дончан отвлекали от войны "Летучей мышью" із відкриття 83-го театрального сезону в "Донбас Опері". На сцені – кохання й ревнощі, інтер'єр – віденського маєтку ХІХ століття. У залі – люди в теплих светрах і куртках. Вистава безкоштовна. Щоб розмістити всіх глядачів, поставили додаткові стільці.

"Я им говорю: миленькие, все места заняты – аншлаг. А они мне: позовем ДНР" – цитує білетерку гість вечора.

Сейчас вы читаете новость «Позовем ДНР». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть