Ексклюзивы
вторник, 02 сентября 2014 13:21
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Майдан зливають

Після виборів у Києві один з провідних діячів "Батьківщини" Михайло Поживанов звинуватив керівництво міської органцізації в провальному результаті партії. Та головна поразка, на його думку, полягає в тому, що до Київради пройшли одіозні фігури з "молодої команди" Черновецького, партійні "тушки", професійні дерибанщики, пристосуванці і негідники.

Це був перший серйозний дзвінок для суспільства. Але воно ніяк не зреагувало. Тому подальші події показали, що політичні еліти просто зливають Майдан. За півроку жодна його вимога не виконана. Люстрації влади не відбулося. Корупційні схеми "сім'ї" Януковича так само працюють. Бюджетні кошти розкрадають на всіх рівнях. А головне — систему влади не змінили і, вочевидь, не змінюватимуть. Про це красномовно свідчить збереження старої системи парламентських виборів, яка залишає можливості для "регіоналів" і комуністів знову потрапити до Верховної Ради — і за партійними списками, і за мажоритарними округами.

В Одеській обласній організації президентської партії "Солідарність" усі керівні пости отримали представники Партії регіонів, які ще півроку тому активно підтримували Януковича. Головою організації без виборів призначили Олексія Гончаренка, який очолював фракцію "регіоналів" у міськраді. 80% керівників районних організацій — вихідці з ПР.

Подібні метаморфози відбуваються й у інших областях. Колишні "регіонали" оптом і вроздріб перебігають до "Солідарності", УДАРу, "Батьківщини". Екс-голова Адміністрації президента Януковича Сергій Льовочкін балотуватиметься по мажоритарці у Миколаївській області. Так само, як і його соратники Вадим Новінський і Юрій Мірошниченко. Кілька людей Льовочкіна уже з'явилися у передвиборчому списку Радикальної партії Олега Ляшка, яка має досить високий рейтинг — до 20%. Отже, олігархи знову йдуть у бій і погрожують завдати Майдану потужного контрудару.

А між іншим у своїй передвиборчій програмі Петро Порошенко обіцяв: "Забезпечу повне перезавантаження влади. Докладу всіх зусиль у рамках своїх конституційних повноважень, щоб до кінця 2014 року відбулися дострокові парламентські вибори суто на пропорційній основі за відкритими списками".

Схоже, ця обіцянка президента залишиться цяцянкою, а він наступить на ті ж граблі, на які свого часу наступив Ющенко — співпрацю з олігархами.

Що ж, зайва пара з народу вийшла, майданівці дружно пішли на справжній, а не політичний фронт, можна знову закривати казан — до нового перегріву. Та він відбудеться набагато швидше, ніж вони думають. Адже вогонь громадянської непокори ніхто не затушив. А кров героїв кличе нас домогтися визволення країни не тільки від зовнішнього ворога, а й від внутрішнього.

Сейчас вы читаете новость «Майдан зливають». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть