Ексклюзивы
воскресенье, 09 октября 2016 09:05
Владимир Грисюк
Владимир Грисюк
журналист

Плагіат

– Ваня, давай, знімай сорочку! – Оксана кричить на вухо коханому.

Прийшли на музичний фестиваль побачити гурт "Тартак". Його лідер Сашко Положинський закликає роздягатися під пісню "Стопроцентний плагіат". Обіцяє показати свої жирові складки і скидає теніску.

– Пісня "Стопроцентний плагіат" – моя улюблена, – розповідає Оксана. – Два роки тому Іван уперше запросив мене потанцювати під неї. Так і познайомилися.

Я тоді писала дипломну. Складала по шматочках, як конструктор. Думала, мій диплом – шедевр. На захист ішла, як на свято. Вернулася в сльозах.

Текст перевірили на плагіат. Виявили 85 відсотків запозиченого тексту. Як так сталось? Я ж була найретельнішою студенткою – сиділа в бібліотеці, їздила на олімпіади. Дійшло, що всі свої наукові статті опублікувала в інтернеті. А вони стали основою диплому.

В університеті розібралися. Отримала "відмінно". Потім – диплом з відзнакою. На випускному з цього сміявся весь курс. Замовили мені пісню "Стопроцентний плагіат".

Іван теж навчався на архітектора. Торік попросив Оксану допомогти з дипломом. Погодилася. Перефразовувала цитати зі своїх матеріалів, місцями попереставляла абзаци. Фокус не пройшов. Івана вигнали з четвертого курсу. Він жив за рахунок випадкових заробітків, працював вантажником. Зараз відкрив власне арт-кафе. Оксана працює там офіціанткою.

Сейчас вы читаете новость «Плагіат». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть