Ексклюзиви
четвер, 07 травня 2009 18:12

П"яних Луценка з сином затримали в Німеччині

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко з своїм сином Олександром під час концерту ”Студія квартал-95” у лютому 2009 року
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко з своїм сином Олександром під час концерту ”Студія квартал-95” у лютому 2009 року

Міністра внутрішніх справ 44-річного Юрія Луценка із сином Олександром, 19 років, затримали п"яними в німецькому аеропорту міста Франкфурт. Це сталося у вихідні. Про неприємний випадок написала місцева газета "Більд" і розмістила заретушоване фото нібито сина міністра під час сутички із поліцейськими.

На 5–8 травня був запланований візит Луценка до столиці Південної Кореї — Сеула. У рамках поїздки планували зустріч із главою місцевого уряду Хан Сін-Су. Міністр узяв із собою старшого сина. Із Києва вилетіли у суботу, 2 травня. У Франкфурті мали пересісти на літак до Сеула.

— Гер Луценко та його син хотіли піднятися на борт, але було очевидно, що вони п"яні, — розповідає "ГПУ" працівниця прес-служби франкфуртського аеропорту. — На попередження служби безпеки вони не реагували. Лаялися та кидалися мобільними телефонами. Сина міністра довелося вести у кімнату для затримання в наручниках. Аналіз крові підтвердив, що він був п"яний — уміст алкоголю у крові був 3 проміле. (Приміром, у 100 г горілки міститься близько 40 г етилового спирту. Вживання такої кількості алкоголю дасть близько 0,5–0,6 проміле. Тобто Олександр Луценко мав випити близько 500 г горілки. — "ГПУ"). Гер Луценко показав дипломатичний паспорт, тож його на алкоголь не перевіряли.

Батька і сина доправили у відділок. Близько опівночі понеділка туди прибув заступник керівника місцевої поліції Ґюнтер Гефнер. Із Луценком-старшим він говорив близько години.

О 1.15 Луценків відпустили. Вони переночували в готелі аеропорту Франкфурта й полетіли до Сеула із запізненням на добу.

— Я в це не вірю так само, як в ізраїльський паспорт, — каже "ГПУ" Сергій Луценко, рідний брат міністра внутрішніх справ. — Того дня я п"ять разів із ним розмовляв про дрібниці. Він поводився адекватно. Ми — слов"яни, можемо випити чарку, але не до свинячого крику.

Сергій Луценко запевняє, що племінник навіть пива не вживає, бо приймає ліки. Натякає, що це пов"язане із Чорнобилем.

Нардеп-"бютівець" 56-річний Володимир Бондаренко каже, що в іншій країні після такого інциденту міністр мав би піти у відставку:

— Мені прикро за Луценка, хоча він нормальний чоловік. У відставку його не відправлять, але лаятимуть, особливо "регіонали".

Президент Віктор Ющенко попросив прем"єр-міністра Юлію Тимошенко за два дні розібратися у тому, що сталося в Німеччині з Луценком. За інформацією німців, під час сутички із міністром та його сином постраждали четверо їхніх поліцейських.

Луценко не вперше потрапляє у скандал. На початку 2008-го після засідання Ради нацбезпеки й оборони він дав ляпаса столичному мерові Леонідові Черновецькому. Той стверджував, що міністр ще й копнув його у "чоловічу гордість". Сварилися вони до того давно. Луценко привселюдно називав Черновецького наркоманом, а той головного міліціонера — алкоголіком.

Про те, скільки Луценко може випити, розповідав нардеп-"регіонал"46-річний Борис Колесніков:

— Улітку 2007-го, перед достроковими парламентськими виборами, ми зустрілися з Луценком у кабінеті Віктора Балоги. Глава Секретаріату президента просив наш штаб не знищувати Луценка на виборах. Міністр із переляку випив пляшку коньяку і 40 хвилин проплакав, просив вибачити його (2005 року Бориса Колеснікова заарештували на чотири місяці нібито за вимагання акцій торгового центру "Білий Лебідь" у Бориса Пенчука. 2008-го той зізнався, що звів наклеп на Колеснікова за вказівкою Луценка. — "ГПУ").

Українцям соромно за міністра

Інформація про неприємний випадок із міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком та його сином спочатку з"явилася в Інтернеті. Відвідувачі почали залишати свої коментарі. Зокрема, на українських сайтах можна знайти таке:

"Побачимо, що буде з Юрою. Тимошенко його не чіпала, бо почав із нею ділитися та обіцяв слухатися. Мабуть, прем"єр залишить Луценка на посаді й накаже не пити до виборів".

"Це ж яким безпринципним треба бути, щоб так опозорити себе і державу і не подати після цього у відставку! Ганьба таким лідерам Майдану".

"Ох і Луцик, оце міністр, так міністр! Всі "пишаються" і "поважають" його тепер ще більше!"

"Це він ще церемонився із цими поліцаями. А міг би ногою у пах як Черновецького. Щоб знали їхні поліцаї наших мусорів. Коротше, Юра — політичний труп. Ще потримається до виборів, трохи вкраде. Але в політиці йому більше нічого не світить".

"Помнится мне, совсем недавно, министр финансов Японии на саммите "Большой семерки" пьяный объявился — у человека просто язык заплетался, ни с кем ни дрался, ни ругался. Он после этого подал в отставку. Мы (Украина) стремимся к цивилизованному обществу, как "поют" наши замечательные политики. Госпожа премьер-министр — слово за вами...."

Зараз ви читаєте новину «П"яних Луценка з сином затримали в Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути