четвер, 09 квітня 2009 17:31

Портрет циганки приносить успіх

Автор: фото з сайту business-lady.com
  Репродукція портрета циганки невідомого італійського майстра ХІХ ст. Власник оригіналу Маріо Карбоне запевняє, що через картину йому таланить у справах
Репродукція портрета циганки невідомого італійського майстра ХІХ ст. Власник оригіналу Маріо Карбоне запевняє, що через картину йому таланить у справах

Сім"я американців італійського походження Карбоне з Чикаго впродовж трьох поколінь зберігає портрет циганки ХІХ ст. Вони переконані: картина приносить удачу.

— Кожному члену нашої сім"ї таланить після того, як він принесе у свій будинок репродукцію портрета, — розповідає 81-річний Маріо Карбоне. — І це стосується не лише нашого роду. Ми дарували репродукцію друзям і близьким — і невиліковні хворі одужували, бідні — багатіли, вдома вщухали сварки.

1897 року полотно придбав у невідомого художника Луїджі Карбоне, батько Маріо. Подарував його дружині. Невдовзі життя родини змінилося — Луїджі уклав торговельну угоду, яка принесла йому значні прибутки. Сеньйора Карбоне, що страждала на безпліддя, народила близнюків. Зв"язок життєвого успіху з картиною італійці виявили випадково. Під час ремонту в будинку господар виніс полотно у сарай. Одразу похворіли діти, в оселі сталася пожежа, бізнес Луїджі почав занепадати.

— Батько був у розпачі, — розповідає Маріо. — Але якось побіг у сарай по портрет. Знайшов і повісив його на місце. Біди мов рукою зняло!

Коли Маріо вирішив емігрувати до Сполучених Штатів, батько замовив для нього копію портрета. Відтоді Маріо таланить у справах.

Репродукцію має у своєму кабінеті й директор однієї з рівненських фірм Володимир Павлюк, 45 років.

— Не думайте, що в одну мить станете мільярдером, тільки-но принесете це зображення у квартиру чи в офіс, — каже Володимир Ісаєвич. — Але з появою портрета мене почали оминати негаразди, бізнес пішов угору. Бухгалтерам на ксероксі копії поробив, біля комп"ютерів почіпляли. Не можу твердити, що нинішній мій добробут — лише завдяки картині. Але знімати її зі стіни наміру не маю.

Зараз ви читаєте новину «Портрет циганки приносить успіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути