Ексклюзиви
вівторок, 08 лютого 2011 13:09

Пам'ятник Сталіну - це скульптурне непорозуміння - БЮТ

Пам'ятник Сталіну - це скульптурне непорозуміння - БЮТ

Захищаючи катів українського народу, влада Януковича кидає за грати невинних людей.Про це йдеться у заяві партії "Батьківщина", в якій організація висловила обурення з приводу затримання запорізького студента-історика Едуарда Андрющенка, якого влада намагається звинуватити у пошкодженні бюсту Сталіна у Запоріжжі у грудні минулого року.

Як повідомили у прес-службі БЮТ, "Батьківщина" вимагає звільнення Андрющенка з-під варти.

"Захищаючи катів нашого народу, влада репресує ні в чому не винних людей. Едуарда Андрущенка кинуто за грати, незважаючи на документальні підтвердження його перебування в іншому місці на момент події. Також проігноровано факт взяття його на поруки історичним факультетом Запорізького національного університету", - заявили "бютівці".

За словами опозиціонерів, діючи в дусі радянського тирана, влада хапає першого зустрічного і кидає за грати.

"А для того, щоб потрапити у жорнова репресивної машини під будь-яким надуманим приводом, достатньо бути свідомим громадянином своєї країни", - вважають у партії.

"Звертає на себе увагу також безглуздість, з якою підноситься начебто "пам'ятник" Сталіну, хоча, насправді, йдеться про якесь скульптурне непорозуміння, не внесене до жодного списку пам'яток. Цікавим є і те, що це непорозуміння знаходилося у дворі обкому Компартії, на неузаконеній території, яку раніше забрали від дитячого садка", - уточнили у "Батьківщині".

"Ми наголошуємо: захищаючи ката, який знищив мільйони наших співгромадян, чинна влада взагалі ніяк не реагує на інцидент, який нещодавно стався у Білгород-Дністровському, де вчергове вандали знищили пам'ятний знак жертвам голодомору. І досі ніхто не порушив кримінальну справу, нікого не було затримано", - сказали політики, додавши, що такі дії влади є "яскравим свідченням антиукраїнської політики влади Януковича".

Нагадаємо, учора апеляційний суд Запорізької області відхилив апеляцію адвоката на арешт запорізького студента-історика Едуарда Андрющенко, що проходить у справі пошкодження пам'ятника Сталіну.

У ніч на 1 лютого невідомі зірвали з постаменту пам'ятник жертвам Голодомору в Білгород-Дністровському Одеської області. Разом з тим, коли це сталось, у правоохоронних органах заявили, що про цей випадок не знають.

Зараз ви читаєте новину «Пам'ятник Сталіну - це скульптурне непорозуміння - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути