Ексклюзиви
пʼятниця, 04 лютого 2011 18:47

Адвокатів націоналістів не пустили до суду - ВО "Свобода"

Адвокатів націоналістів не пустили до суду - ВО "Свобода"

Працівники міліції не допустили до залу судового засідання адвокатів затриманих націоналістів - Сидора Кізіна, Сергія Гайдука та людей, мотивуючи це відсутністю місця в залі суду.

Про це повідомила прес-служба ВО "Свобода".

За словами "свободівців", запорізький апеляційний суд залишив в силі одному із затриманих - Василю Лабайчуку - запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У "Свободі" заявили, що "тризубівцю" Лабайчуку не дали можливості поспілкуватися із журналістами, і той лише встиг повідомити, що до нього та до Романа Хмари застосовують насильство.

Сьогодні ж запорізький апеляційний суд переніс розгляд апеляції на обрання запобіжного заходу щодо студента-історика Запорізького університету Едуарда Андрющенка. Відкладення відбулося за клопотанням прокурора, який мотивував це необхідністю доставки до суду самого обвинуваченого.

Як повідомив адвокат Андрющенка Сидір Кізін, таке відкладення є затягуванням розгляду справи.

За даними "свободівців", станом на 3 лютого 2011 року в ув'язненні перебували 15 українців: Андрій Стемпіцький, Степан Бичек, Анатолій Онуфрійчук, Василь Абрамів, Пилип Таран, Василь Лабайчук, Ігор Загребельний,Олексій Зануда, Віталій Вишнюк, Роман Хмара, Юрій Пономаренко, Едуард Андрющенко, Артем Циганок, Юрій Гудименко, Віктор Давиденко.

Зараз ви читаєте новину «Адвокатів націоналістів не пустили до суду - ВО "Свобода"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути