Ексклюзиви
вівторок, 01 лютого 2011 22:08

У Януковича визнали, що порушили Конституцію

У Януковича визнали, що порушили Конституцію

В опозиції немає шансів оскаржити у Конституційному Суді рішення з приводу подовження повноважень Верховної Ради і президента.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив "регіонал" і представник глави держави у парламенті Юрій Мірошниченко.

"У тому і полягає демократія, що право оскаржити будь-яке рішення інституту публічної влади є захищеним законами. Якщо хтось сумнівається, то може звернутися до Конституційного Суду. Якщо опозиція вважає, що треба звернутися до суду, щоб уточнити наскільки чисто була дотримана процедура, то вона має на це право", - сказав він.

Проте, як зазначив нардеп, перспектив у такого позову немає.

"Вірогідність дуже мала, що рішення буде скасовано, незважаючи на те, що норма Конституції, яка передбачає персональне голосування, порушується протягом всього існування Конституції. Для розвинених демократій це питання нонсенсу, коли систематично Конституція порушується. На жаль, така практика є повсякденною", - визнав Мірошниченко.

За його словами, голосування картками дійсно затверджене в регламенті.

"Натискання кнопки сусідом стає підставою для звернення. Проте вірогідність того, що це може бути підставою для скасування, у цих правових реаліях практично дорівнює нулю", - додав "регіонал".

Нагадаємо, в БЮТ заявили, що 25 депутатів, які голосували за продовження повноважень парламенту не були присутні на засіданні. На думку опозиції, це може стати причиною для позову у Конституційни Суд.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Януковича визнали, що порушили Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути