пʼятниця, 28 січня 2011 09:29

У Тимошенко услід за Швецем хочуть покарати мера Одеси

У Тимошенко услід за Швецем хочуть покарати мера Одеси

"БЮТ-Батьківщина" заявила, що з нетерпінням очікує, яку міру покарання обере лідер Партії регіонів, прем'єр-міністр України Микола Азаров по відношенню до свого однопартійця, мера Одеси Олексія Костусєва.

Як повідомили у прес-службі БЮТ, у цій політсилі вважають справедливим покарання для старшого сержанта Швеця, якого було звільнено з лав ДАІ Одеси за наругу над державною мовою.

Водночас в партії та блоці очікують, що сказавши "А", керівництво країни скаже і "Б".

"Тому тепер ми чекаємо, яку ж міру покарання обере лідер Партії регіонів, прем'єр-міністр України Микола Азаров по відношенню до свого однопартійця, мера Одеси пана Костусєва",- заявили "бютівці".

Вони нагадали, що Костусєв, всупереч Конституції та закону України "Про державну службу", "фактично заборонив вживати та використовувати українську мову в роботі та діловодстві міської влади Одеси".

Водночас, за словами опозиціонерів, реакції зі сторони прокуратури, а також вищих посадових осіб держави на цей кричущий і загальновідомий факт, досі не було.

"БЮТ-Батьківщина" закликала владу бути послідовною і боротися не лише з наслідками зневаги до української мови державними службовцями дрібної ланки, але й з першопричинами цього, а саме - "особистим прикладом, який подають своїм підлеглим такі "українофоби", як Костусєв".

Нагадаємо, раніше інспектор Одеського міськДАІ Швець при виконанні своїх службових обов'язків відмовився спілкуватися державною мовою з водієм приватного автомобіля, заявивши: "Не розумію тєлячої мови".

Учора прес-служба Департаменту ДАІ МВС повідомила, що працівника ДАІ Одеси Олександра Швеця звільнено з органів.

Крім того, заступник міністра внутрішніх справ генерал-майор міліції Віктор Ратушняк підписав вказівку про вдосконалення взаємовідносин працівників Державтоінспекції МВС України з учасниками дорожнього руху. Вказівку підписано з метою недопущення порушень законодавства та підвищення суспільної довіри до органів внутрішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко услід за Швецем хочуть покарати мера Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

95

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути