Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2011 16:45

Содомора і Макарик перемогли у книжковому рейтингу України

Содомора і Макарик перемогли у книжковому рейтингу України

Найкращим представником української художньої літератури за 2010 рік став Андрій Содомора із твором "Сльози речей", а найкращим літературознавцем - Ірина Макарик за роботу "Перетворення Шекспіра. Лесь Курбас, український модернізм і радянська культурна політика 1920-х років".

Як повідомили кореспонденту Gazeta.ua в оргкомітеті "ЛітАкценту року", сьогодні відбулась фінальна церемонія цього книжкового рейтингу.

Переможці визначались за трьома номінаціями.

Зокрема, у номінації "Художня література" були представлені Іван Малкович "Все поруч", Тарас Прохасько "БотакЄ" та Андрій Содомора "Сльози речей".

Разом з тим, до номінації "Літературознавство" потрапили Ірина Макарик "Перетворення Шекспіра. Лесь Курбас, український модернізм і радянська культурна політика 1920-х років", Ярослав Поліщук "І ката, і героя він любив... Михайло Коцюбинський. Літературний портрет" та Людмила Тарнашинська "Українське шістдесятництво: профілі на тлі покоління (історико-літературний та поетикальний аспекти)".

У той же час експерти не визначили переможця у номінації "Золота булька", яка призначається найгіршому українському літератору року.

Зараз ви читаєте новину «Содомора і Макарик перемогли у книжковому рейтингу України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі