четвер, 27 січня 2011 18:35

Немовлятам не робили щеплень понад місяць

21 січня до Черкас надійшла вакцина БЦЖ. Доти немовлятам не робили щеплень понад місяць.

— Із 22 грудня ми не прищеплювали новонароджених, — каже головний лікар Черкаського пологового будинку №1 Володимир Зеленько, 57 років. — У санепідемстанції не пояснювали причин відсутності вакцини, обіцяли днями завезти.

Щодня в пологовому будинку народжуються в середньому четверо дітей. Із 22 грудня виписали 240 нещеплених.

— Кожна дитина на третій день після народження має бути щеплена від туберкульозу, — розповідає Володимир Миколайович. — При відстроченні вакцинації зміщується весь календар щеплень. Минулого року в двох породіль із 1400 виявили туберкульоз. Отже, ризик є. Хоча за 14 років, що я очолюю заклад, зараження немовлят не було.

Завідувач відділу особливо небезпечних інфекцій обласної санстанції Микола Зубко, 54 роки, каже, що в область надходить препарат від держпідприємства "Укрвакцина":

— Ми щороку даємо замовлення до Міністерства охорони здоров'я на певну кількість препаратів. Міністерство за державні кошти купує їх нам. Це не вперше, що в Києві затримують поставки. Кілька років тому три місяці чекали вакцину БЦЖ саме для новонароджених.

Для новонароджених використовують лише данську вакцину БЦЖ, для старших дітей — російську. Із данською часто бувають затримки.

Зараз ви читаєте новину «Немовлятам не робили щеплень понад місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути