неділя, 16 січня 2011 14:31

Японія допоможе Україні підготуватись до Євро-2012

Японія допоможе Україні підготуватись до Євро-2012

Президент України Віктор Янукович відвідає Японію з метою започаткування масштабних спільних проектів, зокрема, в рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це заявив глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін, повідомляє прес-служба глави держави.

18–21 січня 2011 року під час офіційного візиту в Японію Віктора Януковича чільна увага приділятиметься створенню можливостей залучення потужних інвестиційних та технологічних можливостей Японії та її адміністративних одиниць для забезпечення модернізації української економіки, розвитку інфраструктури, започаткування масштабних спільних проектів, зокрема, в рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Візит орієнтований на подальший розвиток та інтенсифікацію двостороннього політичного діалогу на найвищому рівні, розширенню науково-технічного, культурно-гуманітарного та торговельно-економічного співробітництва, зокрема шляхом залучення кредитно-фінансових, інвестиційних і технологічних можливостей Японії для забезпечення модернізації української економіки, розвитку економічної, соціальної і транспортної інфраструктури України.

У програмі глави держави - аудієнція в Імператора Японії Акіхіто у м. Токіо, проведення комплексних переговорів з Прем'єр-міністром Японії Н.Каном та зустрічей зі Спікером Палати представників Парламенту Японії Т.Йокоміті та Головою Палати радників Парламенту Японії Т.Нісіока. Під час заходів буде обговорено широкий спектр питань співробітництва між Україною та Японією.

Передбачається виступ Президента України у штаб-квартирі Японської федерації бізнесу "Кейданрен" у рамках двостороннього бізнес-форуму за участю керівництва провідних корпорацій Японії. А 19–21 січня глава держави відвідає мм. Кіото та Осака.

Як зазначив Сергій Льовочкін, програма перебування глави української держави передбачає, серед іншого, зустріч з керівництвом префектур і міст Кіото та Осака, в ході яких будуть обговорені перспективні напрямки взаємодії, передусім – на міжрегіональному рівні.

Глава Адміністрації повідомив, що у рамках візиту Президента України до Японії передбачається підписання низки двосторонніх документів, спрямованих на поглиблення співробітництва та реалізацію конкретних проектів. Планується також досягти ряд домовленостей у гуманітарній сфері, зокрема щодо проведення у 2012 році Місяця культури України в Японії та Місяця культури Японії в Україні з нагоди відзначення 20-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома державами.

Інформаційний центр "Україна-2012"

Зараз ви читаєте новину «Японія допоможе Україні підготуватись до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути