Ексклюзиви
середа, 12 січня 2011 16:10

Шухевич вірить у кваліфікованість суддів ВАСУ

Шухевич вірить у кваліфікованість суддів ВАСУ

У разі скасування Указу Віктора Ющенка про присвоєння звання Героя України Роману Шухевичу, Вищий адміністративний суд України потрапить у юридичну колізію і суперечитиме сам собі. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив голова УНА-УНСО, син головнокомандувача УПА Юрій Шухевич.

Зокрема, Шухевич відзначив, що негативно ставиться до спроби скасувати звання Героя України Романа Шухевича. "Немає жодних підстав, аби скасовувати це нагородження. Якби суд скасував його, то тим самим підтвердив би, що це є політичне замовлення", - упевнений політик.

Водночас, він не може прогнозувати остаточне рішення з цього питання. "У Вищому адміністративному суді - кваліфіковані судді, з досвідом. Вони розуміють, що, скасувавши цей Указ, вони попадають у дуже неприємну юридичну колізію. І це буде підстава для оскарження цього рішення у Верховному Суді України", - підкреслив голова УНА-УНСО.

"Зрештою прийняття того чи іншого рішення з цього питання залежатиме від того, який тиск здійснюватиметься на суд", - пояснив Юрій Шухевич.

Нагадаємо, що сьогодні Вищий адміністративний суд України переніс засідання з розгляду позову адвоката Володимира Оленцевича до президента України про визнання незаконним та скасування Указу про присвоєння головнокомандувачу Української повстанської армії Роману Шухевичу звання "Герой України" на 16 лютого.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Шухевич вірить у кваліфікованість суддів ВАСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути