Ексклюзиви
вівторок, 11 січня 2011 04:00

Микола Гнатюк стане монахом

Автор: фото з сайта www.vlg.kassir.ru
  Співак Микола Гнатюк
Співак Микола Гнатюк

Співак 58-річний Микола Гнатюк перед Новим роком знімався в телевізійних новорічних "вогниках" у Білорусі, Росії та Україні.

— Я часто їжджу в Німеччину до сина. Тому у всіх склалося враження, наче я там живу, — каже співак у ресторані київського готелю "Салют".

У ньому оселився на період зйомок. Запитую, чому не зупиняється в матері.

— У неї одна кімната, тому трохи тіснувато. Бачимося часто. Вона колишня вчителька. Їй 83 роки. Постійно на телефонах, заміняє мені секретаря. Узгоджує деякі зустрічі, має на мене вплив. У неї улюблена пісня — "Час рікою пливе". Якщо кудись їду, просить мене її співати. Гастрольними турами вже не займаюсь. Якщо запросили на концерт — хорошо. Не запросили — ще краще. У моєму житті з'явилися вже інші цінності, як-от духовна сторона.

Співак розлучився з дружиною у середині 1990-х. Із сином 28-річним Олександром вона живе в Німеччині.

— Сім'я виїхала за кордон на початку 1990-х через Чорнобиль. У Німеччині Саша закінчив університет. Він не співає, хоча міг би. У 5 років так гарно грав на фортепіано, що можна було без репетицій брати на мій концерт. Я хотів записати з ним дует, але син відповів, що кожен має займатися своєю справою. Я задоволений, що він ніяким шоу-бізнесом не займається. Навчив його читати й українською, й російською. Тепер хочу, щоб син читав духовну літературу. Бо це велика поміч. Ще хочу, щоб у нього вже був свій дім, сім'я. Але він планує закінчити аспірантуру.

Із колишньою дружиною товаришує.

— Іще коли ми були одружені, я запропонував їй повінчатися. Вона відповіла: "Ти мене вже зовсім хочеш захомутати". Я їй тоді сказав: "Ми сімейна пара, в нас дитина є. І якщо це для тебе якийсь хомут, а не щастя моменту вінчання, то вибач". Ми на цю тему більше не розмовляли. Є багато причин, чому ми розійшлися. Моєю виною є нестриманість і безкінечна зайнятість на роботі. Вона була молода, їй важко було справитися. Розлучення сталося само собою. Мені було боляче не через розрив, а через розлуку із сином.

Каже, планує піти у монастир.

— Усе залежить від волі Божої. Кінець свого життя бачу в монашестві. Думаю, я готовий відмовитися від усього мирського. Дотримуюся всіх постів. У церкву ходжу, як тільки маю можливість. Дуже часто буваю в італійському місті Бар. Там є мощі святого Миколая.

До Миколи Гнатюка підходить кремезний чоловік, пише на клаптику паперу свій телефон і запрошує до себе на 60-річчя 9 березня. Співак обіцяє приїхати. За зиму планує записати ще п'ять пісень. Новий рік та Різдво відсвяткував із сином у Німеччині.

Зараз ви читаєте новину «Микола Гнатюк стане монахом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути