Ексклюзиви
вівторок, 28 грудня 2010 18:09

Головою уряду Білорусі став М'ясникович

Головою уряду Білорусі став М'ясникович

Прем'єр-міністром Білорусі призначений Михайло М'ясникович. Відповідний указ підписав у вівторок президент Білорусії Олександр Лукашенко.

М'ясникович очолив білоруський уряд за підсумками минулих у Білорусі виборів президента. Відповідно до конституції Білорусі колишній уряд складає свої повноваження перед новообраним главою держави.

Раніше прем'єр-міністром Білорусі був Сергій Сидорський.

Відповідно до Конституції Білорусі прем'єр-міністр призначається президентом за згодою Палати представників Національних зборів. Рішення з цього питання приймається Палатою представників не пізніше ніж у двотижневий строк з дня внесення пропозиції щодо кандидатури прем'єра.

М'ясникович (1950 р.н.) до призначення на пост прем'єр-міністра з 2001 року очолював президію Національної академії наук, будучи членом уряду. Член-кореспондент НАН, доктор економічних наук, професор.

У 1995-2001 роках М'ясникович працював головою адміністрації президента. З 1994 року - заступник прем'єр-міністра Білорусії. На початку 90-х років працював на керівних посадах в уряді УРСР.

М'ясникович є автором понад 150 наукових праць, у тому числі 14 монографій. Нагороджений орденами "Знак Пошани" (1981), Вітчизни III ступеня (2000), Дружби (2009, Російська Федерація).

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Головою уряду Білорусі став М'ясникович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути