Ексклюзиви
субота, 11 грудня 2010 11:24

У Києві до кінця року заборонять продаж алкоголю у кіосках

У Києві до кінця року заборонять продаж алкоголю у кіосках

Постійна комісія Київради з питань промисловості, інноваційної та регуляторної політики розглянула проекти рішень щодо обмеження продажу алкоголю в столиці та прийшла до єдиної думки.

Це дозволить вже до Нового року прийняти узгоджене рішення, заявила лідер фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова.

"Рішенням комісії, яке ще має підтримати Київрада, продаж алкоголю заборонять у всіх малих архітектурних формах розміром до 40 метрів. Стосовно обмеження продажу алкоголю в нічний час (з 22:00 до 8:00), як ми і пропонували, проведемо широке громадське обговорення. Рішення буде прийняте тільки за підсумками цього обговорення", - наголосила Меліхова.

Депутат Київради висловила певність, що жителі столиці підтримають ініціативу щодо обмеження продажу алкоголю в місті.

Нагадаємо, з 24 вересня заборона на роздрібний продаж алкоголю в період з 22:00 до 10:00 діє у Львові, з 1 жовтня - в Ужгороді, з 5 жовтня - в Івано-Франківську. У той же час галузева асоціація "Міжнародне бюро вина і коньяку" звернулася до прокуратури цих міст з проханням опротестувати рішення міських рад як порушення прав споживачів на вільний вибір продукції та утиски інтересів держави, виробників і торговельних підприємств.

"Заборони на продаж алкоголю вночі, біля шкіл і лікарень самі по собі неефективні - стиль життя людей від цього не змінюється. Перш ніж посилювати відповідальність за продаж алкоголю неповнолітнім, потрібно забезпечити дотримання діючих правил", - вважає головний нарколог Міністерства охорони здоров'я Анатолій Вієвський, який у коментарі виданню назвав стратегію "безглуздою і зайво емоційною".

Окремої уваги заслуговують соціальні ініціативи у боротьбі з пияцтвом - народні депутати мають намір "відновити на окремих територіях діяльність медичних витверезників".

ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «У Києві до кінця року заборонять продаж алкоголю у кіосках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути