Ексклюзиви
вівторок, 23 листопада 2010 03:00

Приїжджих у столиці лікуватимуть за 30 гривень

Із Нового року в усіх столичних медустановах запрацюють лікарняні каси. Вважають, лікування тоді стане доступнішим для пенсіонерів, малозабезпечених та приїжджих.

— Лікарняні каси схожі на спрощений варіант медичного страхування. Але вони не є прибутковими. Гроші йтимуть на закупку медикаментів і будуть додатком до безкоштовного медичного забезпечення, — розказує Ігор Чермак, 47 років, головний лікар міської клінічної лікарні №1. — Підписувати договір і щомісячно роботи внески люди будуть за бажанням.

Щомісячний внесок для дорослої людини становитиме 30 грн. Для дітей, студентів та пенсіонерів — 10–15 грн. Медик не виключає, що надалі суми зростуть.

— За рік сума буде накопичуватися, якщо людина не буде хворіти. Коли раптово виникне апендицит чи інша недуга, то кошти на лікування у хворого вже є. Він звертається до установи, з якою підписував договір, і лікарняна каса перечисляє їх на закупку медикаментів.

Лікарняні каси — хороший варіант для приїжджих, зі слів медика. Столичний бюджет на них не розрахований, за обслуговування у поліклініках вони платять благодійні внески.

Пенсіонери недовірливо ставляться до такої ініціативи.

— Хочуть, аби ми платили в каси. Потім же будуть говорити, що моїх ліків у них нема, і знову треба буде їх купувати, — говорить Софія Кришкова, 76 років. — Різні обстеження я і так маю проходити безплатно. Коли приходжу, лікарі так і дивляться, аби їм у кишеню щось покласти.

Киянка Світлана Соколюк, 44 роки, каже, що на Житомирщині в селищі Чуднів лікарняні каси працюють кілька років:

— Маю знайомих пенсіонерів, які підписали з ними договір. Не жаліються, розповідають, що вигідно.

Зараз ви читаєте новину «Приїжджих у столиці лікуватимуть за 30 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути