Ексклюзиви
четвер, 18 листопада 2010 17:49

З наступного року українцям видаватимуть біометричні закордонні паспорти

З наступного року українцям видаватимуть біометричні закордонні паспорти

Біометричний документ для виїзду українців за кордон може з'явитися в другій половині 2011 року.

У Міністерстві внутрішніх справ України розраховують, що реалізація проекту із запровадження електронного паспорта з біометричними даними для виїзду українців за кордон почнеться в другій половині 2011 року.

Як розповів у четвер на прес-конференції в Києві директор Державного департаменту у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб (ГІРФО) Євген Мамонов, у контексті перспективи введення безвізового режиму потрібне введення електронних паспортів з біометричними даними.

За його словами, на засіданні Кабінету міністрів 17 листопада запропоновано компетентним органам розробити перелік біометричних даних, які будуть міститися на чіпі електронних закордонних документів.

"Ми вважаємо, що доцільно включити до цього переліку відбитки пальців як мінімум. Це дозволить ідентифікувати людину", — розповів директор департаменту.

На першому етапі законодавчого введення електронних документів, за його словами, фінансування не буде потрібно. На другому етапі — технічного виконання плану — фінансування необхідно.

Говорячи про те, що буде представляти собою новий документ для закордонних поїздок українців, Мамонов розповів, що за зовнішнім виглядом він буде схожий на нині існуючий закордонний паспорт. Чіп з біометричними даними людини буде знаходитися на внутрішній стороні обкладинки документа і може поповнюватися новими даними.

Заміни діючих в даний час закордонних паспортів на електронні документи, за словами директора департаменту, не буде, діючими паспортами можна буде користуватися до закінчення терміну їх дії.

У даний час, за словами Мамонова, існує план першочергових заходів, а після прийняття відповідної постанови Кабінету міністрів МВС спільно з іншими відомствами приступить до реалізації цього плану.

"Не думаю, що це (поява нового біометричного документа — ред) відбудеться в найближчі півроку. У другій половині 2011 року — це більш реалістично", — спрогнозував директор департаменту.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «З наступного року українцям видаватимуть біометричні закордонні паспорти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути