неділя, 07 листопада 2010 13:01

Найвищу в світі статую Христа поставили у Польщі (ФОТО)
5

Фото: Gazeta.pl
У місті Сьвебодзін на заході Польщі завершили роботу над гігантською статуєю Христа. Її загальна висота - понад 50 метрів. Польський Христос стоїть на 16-метровому насипі із каміння. Фігура має висоту 33 метри, ще 3, 5 метрів - корона. Руки статуї розпростані на 24 метри.

Робота над пам'ятником тривала п'ять років.

"Будівництво цього пам'ятника стало для мене обітницею. Мені явився Христос і попросив це зробити. Я керувався символами. Сама постать Ісуса без корони сягає 33 метри. Саме стільки років він мав, коли його розіп'яли", - сказав священик Сильвестер Завадзкі.

Поляки запевняють, що пам'ятник вищий за Христа-Спасителя в бразильскому Ріо-де-Жанейро. Статуя Ісуса Христа в Бразилії разом із постаментом сягає 39,6 м заввишки, важить 700 тонн, і знаходиться на вершині 700-метрової гори Корковаду. Сама фігура бразильского Спасителя без постаменту має висоту 30 метрів, польського без постаменту і корони - на три метри більша.

Завадзкі розплакався, коли робота добігла кінця 6 листопада. Голова і плечі фігури мали бути встановлені ще 2 тижні тому. Плечі виявилися затяжкими - 26 тон. Розраховували на 16 тон.

Будівельники замовили спеціальний транспорт, який може підняти до 750 тон. Такі машини використовують для будівництва стадіонів до Євро-2012. Рухатися великогабаритному транспорту дозволено тільки вночі, що теж затягувало процес.

Останнім роботам перешкоджав сильний вітер. Доводилося чекати, поки він мине. Тоді 15-тонну голову підняли і встановили за 15 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Найвищу в світі статую Христа поставили у Польщі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути