субота, 23 жовтня 2010 07:37

Томенко назвав вибухи у Кіровограді спецоперацією для "сильної руки"

Томенко назвав вибухи у Кіровограді спецоперацією для "сильної руки"

Вибухи у Кіровограді напередодні візиту до міста президента Віктора Януковича можуть бути спланованою операцією, розрахованою на посилення боротьби з інакомисленням.

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив віце-спікер Микола Томенко.

"Коли в Україні відбуваються вибухи, то це портить імідж країни. Інша справа, що цей план чи задум на щось спрямований. І, як на мене, це виглядає на примітивну спецоперацію, яка має на меті, щоб хтось мав підстави стверджувати, що більше охорони потрібно президенту. Чи потрібна "залізна" чи "сильна рука", бо в країні повна анархія", - вважає "бютівець".

Томенко заявив, що не розділяє тактику блокування колегами трибуни Верховної Ради.

"Формально опозиція має перешкоджати прийняттю рішень владі. Але я вважаю, що треба йти шляхом переконання і пояснення. Насправді цей парламент нікому не потрібний. Ні президенту, ні уряду. А меншість блокує роботу частково від безвиході. Що стосується сьогоднішнього блокування, то це була ініціатива від групи "За Україну". Таким чином вони намагались перешкодити виступу у парламенті міністру освіти та науки Дмитру Табачнику. На їхню думку, такий міністр освіти не повинен виступати в українському парламенті. Їм, до речі, заборонили провести пікет, бо якщо приїде президент Росії, то це погано для іміджу", - зазначив Томенко.

Нардеп вважає, що розмови президента про забезпечення чесних виборів не мають значення, оскільки багато речей вже неможливо виправити.

"Я не здивуюсь, якщо Адміністраціія президента запропонує опозиції зустріч з президентом у суботу ввечері. Як уже можна вплинути на перебіг перегонів? Уже не можна відновити списки справжньої "Батьківщини", інших партій. Дві області - Львівську і Київську - зачищено повністю. Уже сьогодні це нереально. Насправді немає місцевого самоврядування, а після виборів його не буде взагалі. Після виборів місцеві ради делегують свої повноваження адміністраціям. Небезпека така, що губернатори забезпечили Партії регіонів номер один у бюлетені. І зараз в останній тиждень слід чекати масового зняття популярних кандидатів від опозиції. У Кременчузі зняли на день народження Олега Бабаєва, який на 20 % випереджав діючого мера. Голови обладміністрацій - перші у списках до облрад. Думаю, президент намагався сказати наступне: якщо ви не перемагаєте у вашій області, то ви будете звільнені наступного дня. А для камери це те, що нам показали. Єдиний шанс для опозиційних сил - це за тиждень домовитись, щоб захистити результати виборів", - переконаний віце-спікер.

Нагадаємо, що вчора у Кіровограді пролунали три вибухи - біля сходів будівлі обласної прокуратури, біля приміщення Кіровського відділу міліції (ВМ) Кіровоградського МВ УМВС в області та Кіровського районного суду.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Томенко назвав вибухи у Кіровограді спецоперацією для "сильної руки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути