середа, 20 жовтня 2010 18:01

Українцям продовжують робити щеплення неперевіреним препаратом

Українцям продовжують робити щеплення неперевіреним препаратом

Після смерті чотиримісячної дитини в Рівненській області в Україні триває вакцинація препаратом "Пентаксим", однак іншої серії.

Як повідомили у Держлікінспекції МОЗ України, відразу після трагедії, що трапилася, серія "Пентаксиму" G2046-1 була терміново поставлена на карантин і відправлена в Центр імунобіологічних препаратів на лабораторний аналіз.

За даними, наданими прес-службою МОЗ, на 5 жовтня 2010 ін'єкції вакциною серії G 2046-1 були проведені 36 332 дітям у десяти областях України.

Післявакцинальних ускладнень не було більше виявлено в жодному випадку. У Держлікінспекції відзначили, що в Україну додатково завезено ще 15 серій "Пентаксиму" для продовження проведення щеплень.

Також МОЗ повідомляє, що за результатами патологоанатомічного аналізу смерть чотиримісячної дитини настала від асфіксії внаслідок попадання в дихальні шляхи вмісту шлунка.

Нагадаємо, у селі на Рівненщині через кілька годин після щеплення померло чотиримісячне немовля. Лікарі кажуть, що вакцина тут ні до чого, дитина просто захлинулася вмістом шлунку від того, що відригнула їжу.

Нагадаємо також, у вересні в Донецьку на п'яту добу після щеплення померла 7-місячна дівчинка. Дитині було зроблене щеплення вакциною "Пентаксим".

Батьки дитини впевнені, що її смерть спричинила саме введена вакцина. Проте у МОЗ розповіли, що за даними патологоанатомів, причиною смерті був менінгіт.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Українцям продовжують робити щеплення неперевіреним препаратом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути