понеділок, 18 жовтня 2010 13:37

Британським наркоманам пропонують гроші, щоб вони не народжували дітей

Британським наркоманам пропонують гроші, щоб вони не народжували дітей

Американська благодійна організація пропонує британським наркоманам по 200 фунтів стерлінгів (близько 320 доларів) в обмін на згоду піддатися хірургічній операції, яка позбавить їх здатності зачати дитину.

Як заявила засновниця організації Project Prevention Барбара Харріс, це єдиний спосіб не допустити народження дітей з дефектами фізичного та розумового розвитку, викликаними вживанням наркотиків під час вагітності.

Проект давно існує в США, у Британії Project Prevention поки знайшов тільки одного наркомана, який вважає, що він "ніколи не повинен стати батьком".

Інші організації, що працюють із наркозалежними, критично ставляться до ідеї стерилізації наркоманів, та й сама Харріс погоджується, що її метод по суті є хабарем.

Вагітні наркоманки можуть передати наркотичну залежність плоду, в результаті чого дитина може народитися хворою.

За оцінками благодійної організації Addaction, що займається лікуванням наркоманів, у Великобританії близько мільйона дітей зростає в сім'ях з батьками, які вживають наркотики.

Барбара Харріс створила свою організацію в 1994 році в Північній Кароліні, після того як вона усиновила дітей жінки, що вживала крек.

"Біологічна мати моїх дітей не гребувала жодними наркотиками і алкоголем - вона народжувала буквально кожен рік протягом восьми років. Я була обурена тим, якої шкоди наркотики завдали цим дітям", - розповіла вона в інтерв'ю Бі-бі-сі.

У США Харріс заплатила 3500 наркоманам за стерилізацію і тепер вирішила запустити аналогічний проект в Лондоні, Глазго, Брістолі, Лестері та окремих районах Уельсу.

Перший доброволець, 38-річний житель Лестера "Джон" (назвати прізвище відмовився), взяв гроші і погодився зробити вазектомію. Наркотики він вживає з 12-річного віку.

"Я не зможу забезпечувати дитину, я і себе-то ледве-ледве забезпечую", - пояснив він своє рішення.

У Addaction негативно поставилися до появи Project Prevention на території Британії.

"Цей проект користується вразливістю людей зі звичкою до наркотиків і алкоголю в найважчий момент їхнього життя", - заявив глава Addaction Саймон Антробус.

Комітет з етики Британської медичної асоціації не має якоїсь особливої позиції приводу Project Prevention.

"Лікарі повинні бути впевнені, що індивід здатний приймати усвідомлене рішення про лікування тоді, коли це необхідно", - сказав представник організації, додавши, що лікарям рекомендується інформувати пацієнтів про зворотні форми контрацепції.

Зараз ви читаєте новину «Британським наркоманам пропонують гроші, щоб вони не народжували дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути