Ексклюзиви
понеділок, 11 жовтня 2010 18:11
Микола Рябчук
Микола Рябчук
Микола Рябчук

Дрес-код

 

Один із моїх американських колег називає той стиль, що його полюбляє більшість українських дівчат, "the kurva look". Приблизно це означає "повійський вигляд". На його думку, це вплив совка: провінційні хахлушки, мовляв, імітують таких самих провінційних московських звьозд.

Нещодавно він написав мені радісного листа: "Виглядає, що навіть для пана Азарова the kurva look — це проблема". Так він зреагував на розпорядження уряду щодо дрес-коду для державних службовців: ніяких, мовляв, міні-спідниць, надмірної косметики, високих шпильок тощо.

Я мусив, однак, колегу розчарувати. Бо наш провінційний совок навіть у цих дрібницях усього лиш наслідує своїх московських господарів. Тамтешні проффесіонали теж раптом згадали про дрес-код та інші кодекси: сочинське начальство заборонило своїм підлеглим ходити в зіжмаканих штанях, єкатеринбурзьке — у штопаних колготках, а ульяновське наказало всім "виявляти дух колективізму", беручи участь у спільних заходах на зразок аматорського караоке та конкурсів куховарства.

Свого часу, пригадується, інша команда проффесіоналів не менш активно боролася з усілякими стилягами, а в офіційному документі під назвою "Моральний кодекс будівника комунізму" зобов'язувала своїх підданих "самовіддано працювати на благо вітчизни".

Чого не спромоглися, однак, зробити ані тодішні рефформатори, ані сьогоднішні, — це відучити своїх держслужбовців від хамства, халтури і, головне, хабарництва. Бо починати довелося б із себе. Значно простіше вигадати чергову туфту про дрес-код та про етичний кодекс. В імітаційній діяльності наші місцеві проффесіонали справді неперевершені.

Одна втіха — закінчать вони, скоріш за все, так само, як і їхні попередники.

Зараз ви читаєте новину «Дрес-код». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути