субота, 02 жовтня 2010 19:23

Діячів Руху опору обурила перша енциклопедія про шістдесятників

Діячів Руху опору обурила перша енциклопедія про шістдесятників

Сьогодні видавництво "Смолоскип" презентувало в Києві перший енциклопедичний довідник "Рух опору в Україні: 1960-1990".

У Будинку вчителя зібрались провідні дисиденти та борці за українську незалежність, серед яких Євген Сверстюк, Левко Лук"яненко, Атена Пашко, Іван Гель та багато інших. 800-сторінкове видання містить біографії основних діячів-дисидентів 1960-90 рр., найвідоміші видання самвидаву, а також вкладки, що містять архівні фотографії та репродукції цих видань.

На презентації дисиденти висловили свої побажання щодо змісту книги. Чимало з них вважають, що поєднання імен у цій енциклопедії - щонайменше дивне. Поруч з іменами В"ячеслава Чорновола або Василя Стуса присутні персоналії поета-комуніста Бориса Олійника, першого секретаря КПУ Петра Шелеста, російського поета Євгена Євтушенка. Ще більше обурило учасників те, що серед діячів Руху опору у книжці представили зовсім неоднозначні особистості Віталія Коротича та Володимира Малинковича, що не раз виступали з антиукраїнських позицій.

Засновник видавництва "Смолоскип" Осип Зінкевич зазначив, що це лише перше видання та запропонував дисидентам подати свої пропозиції для майбутніх перевидань.

"Це перше видання, що містить таку зібрану інформацію. Ми три роки його готували. Звісно, там є й прикрі, але дрібні помилки. Тому я прошу тих діячів Руху опору, які прочитають статті про себе або когось іншого і побачать помилки, надіслати нам свої пропозиції та виправлення до 25 листопада. Ми їх врахуємо в новому виданні, що буде досконалішим та повнішим", - попросив він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Діячів Руху опору обурила перша енциклопедія про шістдесятників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути