Ексклюзиви
вівторок, 21 вересня 2010 16:00

Опозиція готує Януковича до дострокових виборів

Опозиція готує Януковича до дострокових виборів

Партія регіонів не розуміє, до яких наслідків може призвести скасування політичної реформи 2004 року.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат із фракції НУ-НС Юрій Кармазін.

"Політична воля Партії регіонів в Конституційному Суді достатньо сильна для того, щоби здійснюватись в державі. Як і в інших інстанціях правосуддя. Але вони не розуміють, що роблять. Коли буде нова Конституція, то нам не буде потрібен президент, який давав присягу на старій. Януковича обирали з куцими повноваження, практично з повноваженнями англійської королеви. Інше питання, що опинившись на чолі політичної сили, яка сьогодні змогла переламати у Верховній Раді хребет порядності і законності, він очолив коаліцію "тушок". І отримав повноту владу більшу, ніж була по Конституції 1996 року", - зазначив він.

За словами депутата, "регіонали" не усвідомлюють, що опозиція подякує їм за скасування політреформи 2004 року. "Тому що ми зробимо все установленими законодавством засобами для того, щоб одразу ж були дострокові вибори наступного президента. Просто так отримати повноваження не вдасться ні Януковичу, ні комусь іншому", - пояснив Кармазін.

"Тоді Янукович застопорить своїх "яничар" і скаже: "Хлопці, стоп, тихенько. З цього моменту спішіть повільно так, щоб у мене вже до кінця строк добігав. І напишіть, що це стосується наступного президента. Щоб я нормально на посаді добув", - додав "нунсівець".

Нагадаємо, сьогодні були приведені до присяги судді Конституційного Суду Михайло Запорожець, Олег Сергійчук, Наталія Шаптала та Михайло Гультай. Найближчим часом вони мають розглянути подання депутатів щодо конституційності політичної реформи 2004 року, яка перерозподілила повноваження президента на користь парламенту та уряду. Очікується, що суд ухвалить рішення про скасування політрефоми.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція готує Януковича до дострокових виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути