неділя, 22 серпня 2010 11:47

Москаль вважає, що даішники самі ламатимуть відеокамери

Москаль вважає, що даішники самі ламатимуть відеокамери

Міністр внутрішніх справ опозиційного уряду Геннадій Москаль вважає, що впровадження відоефіксації за діями працівників ДАІ призведе до масових звільнень серед її співробітників.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua, коментуючи відповідну ініціативу міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова.

"Ці ініціативи нового керівництва МВС нічого під собою, крім популізму, не мають. Тільки треба спитати: а за що він це буде робити? Якби відеофіксація робилася безкоштовно чи якби їм хтось дарував камери як "кадилаки". Це вимагає абсолютно великих коштів, яких немає в бюджеті і які непередбачені. А друге — ну куди? Це ж ставлять в кожен кабінет, у кожний коридор і тому подібне. Найбільше поробим ми день-два, а потім щось згорить, щось скрутиться, щось пропаде. На всякі дії є протидії. Це ж нічого не дасть, навіть якщо знайдуть кошти і встановлять, через місяць це буде груда металобрухту. Співробітники самі постараються, це ж оперативні працівники. Хто буде працювати, щоб на нього була направлена відеокамера?", - вважає нардеп.

"Ну подивіться сьогодні, з положених працівників патрульно-постової служби є тільки десять процентів. Інших немає, і це по всій Україні, бо низька зарплата, а ще ми підписали договір із МВФ про заборону підвищувати держслужбовцям, бюджетникам і працівникам міліції зарплату. Скажіть, хто за 1200-1300 гривень буде вам робити відеофіксацію? Хлопне дверима, запустить ту відеофіксацію і піде собі. Не можна встановити контроль над людиною, яка не дорожить своїм місцем через абсолютно злиденну зарплату", - переконаний "нунсівець".

Екс-заступник міністра МВС підкреслив, що влада сильно вдарила по престижності професії працівника ДАІ.

"Квартири не дають, пільги забирають. Якщо зараз пройде пенсійна реформа, і треба буде 30 чи 35 років вислуги, тоді буде 50 відсотків вакансій в органах внутрішніх справ. Сьогодні є в них пільговий вихід — 20 років пропрацював і можеш іти. В цьому випадку щось їх тримає. А якщо нічого не буде тримати? Коли людина дорожить своєю роботою, а позаду стоїть два-три чоловіка, які вже пройшли комісію, вивчилися і чекають на вакансії, отоді ця людина буде працювати. Їх хоч на голові вмикайте відеоконотроль. А якщо вона не дорожить цією роботою, вона повісить шапку на відеокамеру - і на тому буде все. Скаже: "Я вам не подобаюсь? Ідіть знайдіть кращого". А кращого сьогодні на таку зарплату знайти неможливо. Люди масово ідуть. Сьогодні всі побачили мораторій на підвищення зарплати. Будь-яке зауваження людина грюкає дверми і йде назавжди. Чхали вони на всі ці ініціативи пана Могильова", - додав нардеп.

Москаль вважає, що Україні слід перейняти досвід Грузії у боротьбі з корупцією в правоохоронних органах.

"Держава не повинна так робити. Контролювати можна банківського службовця. А якщо людина не дорожить своєю професією, вона не боїться ніякого контролю, ось в чому питання. Сьогодні кажуть про грузинський варіант. Так зробіть так, як у Грузії. Зарплата працівника поліції там у десять разів більша, ніж середня зарплата. На кожного діючого співробітника двадцять вивчених працівників. Ці двадцять дивляться за кожним, щоб він когось ударив, неправильно затримав, десь гроші узяв, щоб потім зайняти його місце. Грузинським поліцейським дай взятку тисячу доларів — вони будуть тікати, як від сатани. От про що сьогодні треба думати, а не про фіксації. Фіксація нічого не дасть. Це дурниці, які вбив собі в голову Могильов. Хіба в своєму кабінеті він може поставить і сам себе фіксувать. Такими діями порядок не наводиться", - зауважив "самооборонець".

Нагадаэмо, що нещодавно міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, коментуючи ситуацію навколо випадків некоректної поведінки співробітників ДАІ МВС заявив, що міліція двома руками "за" практику відеофіксації дій своїх співробітників, коли йдеться про порушення правоохоронцями службових та етико-моральних норм.

Тиждень тому відеоролик "інспектор Дулін" став хітом переглядів в інтернеті. На відео, яке знімав водій мікроавтобуса, інспектор ДАІ показує йому дулю.

Зараз ви читаєте новину «Москаль вважає, що даішники самі ламатимуть відеокамери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути