Ексклюзиви
пʼятниця, 13 серпня 2010 07:35

Віктор Ніколюк убив чупакабру

Автор: фото з архіву Віктора Ніколюка
  У селі Чемер Козелецького району на Чернігівщині убили невідому тварину. Під час розтину у лабораторії ветмедицини в її шлунку знайшли шовковиці
У селі Чемер Козелецького району на Чернігівщині убили невідому тварину. Під час розтину у лабораторії ветмедицини в її шлунку знайшли шовковиці

"Навстоячки на зріст воно було десь більше метра, — розповідає 22-річна Оксана Ніколюк із села Чемер Козелецького району Чернігівщини про невідому тварину, яку бачила 21 липня близько сьомої вечора. — Наче кенгуру, так не кенгуру. Козеня — теж ні. Має довгі вуха. Я закричала: "Тату, чупакабра!" Бачила таку тварину по телевізору. Писали нещодавно, що фермер у США застрелив. Батько порався у дворі. Вискочив із вилами. Тварина кинулася в зарослі".

Оксана сиділа того дня під двором на лавці з подругою Оленою Довгоброд.

— Я шукав ту тварину під парканом, у бур"янах. Ніби крізь землю провалилася, — згадує 52-річний Віктор Миколайович, батько Оксани. — Вирішив почекати, може, сама вийде. Ждати довго не довелося. Хвилин через 10 тварина вийшла на дорогу. Перебігла на інший бік вулиці, до нежилої хати. Вистежував її по прим"ятій траві і таки під парканом настиг невідомого звіра. Бах-бах його вилами, прибив. Тварина ні звуку. Потім нахромив на вила й поніс на дорогу. Підбігли й дівчата. Подивилися. Але особина виявилася значно меншою, ніж та, що вони бачили.

Дивитися на невідому звірину збіглися сусіди.

— Собака наш Барсик боявся підходити. Напевно, запах якийсь у вбитої тварини був. Я викопав яму під парканом, кинув туди труп і закопав. Ніч він там пролежав. Барсик туди ні ногою. Хоча, коли нашого кота збила машина і його прикопали, тричі відривав яму. Наступного дня приїхав сільський голова та начальник управління ветмедицини, начальник управління сільського господарства і кажуть: "Відкопуй! Бери рукавиці". За ніч труп нітрохи не змінився. Довгуватий, сантиметрів 40. Шкіра сірого землистого кольору, де-не-де шерсть-пушок. Хвіст довгий, сантиметрів 60. Зуби, як у лисиці. Очі, коли я його прибив, були одного кольору. У мертвого стали голубувато-зелені. Тварину забрали до Козельця. При розтині у шлунку знайшли лише шовковиці. Та й хлопці наші ходили по сліду, по прим"ятій траві. Дійшли аж до покинутого колгоспного саду. Великої тварини не знайшли. А ось купки калу бачили, й не одну.

Точно не собака, бо ті народжуються в шерсті

Питаю, чи пропадали у селі кролі.

— Не пам"ятаю такого, — приєднується до розмови Олександра Суярко, сусідка Віктора. — Щось крало птицю. У моєї матері пропало 13 каченят і курчата. У сусіда Віктора Голода — п"ятеро каченят, у мене семеро великих курчат і дві курки. Якби коршак, то пір"я лишилося б, а то на тушці збоку наче хто дірки прохромив.

Лікар-серолог Віра Пеклуха була присутня на розтині чупакабри в Козелецькій лабораторії ветмедицини.

— Черепна коробка не закостеніла. Вік тварини десь 2 місяці. Самець. Передні лапи коротші за задні. На передніх п"ять пальців, на задніх — чотири. Є кігті й великі зуби. Вуха стоячі, конусовидні. Апендикс дуже малий. Шлунок однокамерний. Тільце ледь покрите пушком. Точно не собака, бо ті з"являються на світ у шерсті. Думаю, це якийсь мутант. Щось середнє між собакою і лисицею. Чорнобильська зона, мало що могло виникнути.

Труп невідомої тварини після розтину спалили.

— Біоями в нас немає, є лише крематорій. Ми не знали, скажена ця тварина чи ні, тому відібрали зразки на аналізи й відправили в Чернігів.

Подивитися на дивне створіння приїзджали науковці з Києва й Ніжина. Тварину хотіли заспиртувати у веттехнікумі в Козельці.

— Ходять чутки, що насправді труп тварини продали, — говорить у сільському магазині продавець Тамара Шестопал, 29 років. — Кажуть також, ніби багатий киянин купив кенгуру на свою дачу, а воно втекло. З кимось спарувалося, а така звірюка народилася. Нібито по селу ще одна чупакабра бродить. Якраз у ніч після того, як убили чупакабру, я заснути не могла. Душно, собаки гавкають. І раптом: "У-у-у-у-у". Так жалісно. Це, певно, самка тужила за дитям.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ніколюк убив чупакабру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути