пʼятниця, 06 серпня 2010 17:29

При болях у спині остеопат-вертебролог завжди знайде причину хвороби

Автор: фото надане Владиславом ТУРЧАКОМ
  У вінницькій клініці "Радамед" лікар-остеопат Владислав Турчак оглядає пацієнта
У вінницькій клініці "Радамед" лікар-остеопат Владислав Турчак оглядає пацієнта

Іноді спеціалістам традиційної медицини важко поставити правильний діагноз.

- Буває, у них виникають труднощі навіть після довгих та дороговартісних обстежень пацієнта, - каже головний лікар клініки "Радамед" Світлана Іванюк. - Тому ми хочемо познайомити вінничан із новим направленням у медицині. Це остеопатія.

Цей напрямок подібний до мануальної терапії, тільки більш м'який та результативніший.

- У традиційній медицині пацієнт має здати аналізи, розказати свої скарги. Тоді після огляду лікар зможе поставити діагноз. Прийом у нього триває хвилин 15-20, - говорить лікар-вертебролог-остеопат вінницької клініки "Радамед" Владислав Турчак, 50 років. - В остеопатії огляд триває близько години. Але не потрібно здавати ніяких аналізів та проходити обстеження на спеціальному обладнанні. Головний інструмент для встановлення діагнозу - пальці лікаря.

Саме чутливі та натреновані пальці легкими дотиками розпізнають проблемні місця в організмі. І часто одразу виправляють ситуацію. Іноді руки остеопата можуть знайти те, чого не бачать навіть медичні прилади.

- Коли хвороба тільки починається, руки досвіченого остеопата здатні відчути найменші порушення. Тому до остеопата варто ходити для профілактики захворювань. Щоб виявити патологічні зміни в організмі на ранніх стадіях. Дуже важливо вчасно звернутися до лікаря. адже бувають й незворотні процеси, - зазначає Владислав Володимирович. - Лікування в остеопатії дуже м'яке. Пацієнт відчуває лише тепло, пульсацію. Дуже часто посеред сеансу хоче спати. Це добре.

За словами 35-річного вінничанина Сергія Бойка, після тижня роботи нахиленим, з'явилися неприємні відчуття в ділянці живота.

- Болів живіт чи шлунок. Давлєніє скакало, став більше потіти. Іноді, як розгинався, дихати не давало, - згадує Сергій. Працює плиточником у будівельній бригаді. - Звернувся до медиків. Стали шукати причину. Думали спочатку, що інфаркт. Потім ісключили апендицит, язву, холєцистит. Що мені не давали, легше не було.

На прийомі у Владислава Турчака Сергієві вже через 15 хвилин покращало. Виявилося, що вимушений зігнутий стан під час роботи викликав спазм грудино-черевної діафрагми. А він медикаментозному лікуванню піддається погано.

- Трапляється, що падіння викликає травму внутрішнього органу. Наприклад, під час ожеледиці пацієнт упав на спину. В результаті отримав недіагностовану травму печінки. Вона стала набряклою і дещо опустилась. Людина відчувала дискомфорт, порушилось харчування, через місяць скарги зникли. Але через два роки виникло запалення плечового суглоба. Травматолог лікує суглоб, гастролог - холецистит, а остеопат шукає першопричину, - підсумовує Владислав Володимирович. - Зазвичай остеопат лікує тільки руками. Але я, як невролог за освітою, використовую й медикаментозне лікування, більшою мірою гомеопатичні засоби та фітопрепарати.

Владислав Турчак застосовує в лікуванні неврологію, мануальну та інформ-терапію, кілька видів східних методик, гомеопатію. У комплексі це дає добрі результати.

Клініка "Радамед", м. Вінниця
вул. Архітектора Артинова, 17/3
тел. 35 92 30, (067) 68 00 651

Зараз ви читаєте новину «При болях у спині остеопат-вертебролог завжди знайде причину хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути