Ексклюзиви
четвер, 29 липня 2010 20:23

МП закликає створити єдину економіку України, Росії і Білорусі

МП закликає створити єдину економіку України, Росії і Білорусі

Експертна рада "Економіка та етика" при патріархові московському і всієї Русі Кирилі за підсумками засідання 29 липня в Києві закликала Росію, Україну і Білорусь створити "масштабну інфраструктуру" довгострокових спільних проектів та розвивати економічне співробітництво на основі трьох принципів - ефективності, справедливості та солідарності.

"Зараз необхідно сформувати масштабну інфраструктуру взаємовигідних проектів, розрахованих на довгострокову перспективу. Сфери взаємних інтересів очевидні: це чорна та кольорова металургія, промисловість (ракето-, літако-, вертольоти-і суднобудування), ядерна енергетика, сільське господарство, економічна підтримка освітніх і гуманітарних ініціатив ", - йдеться в заяві ради, опублікованому на патріаршому сайті.

Документ підкреслює стратегічну важливість відкриття "доступу капіталу одних країн до проектів на території інших".

Що стосується трьох принципів господарювання, виділених експертами, то принцип ефективності передбачає особисту зацікавленість людини в результатах своєї праці, ідея соціальної справедливості надає економічній системі етичний характер і сприяє довговічності і стабільності, а "солідарність, що розуміється як система взаємної підтримки всередині країни і між братніми народами", забезпечує цілісність суспільства і спрямованість у майбутнє.

Як відзначили експерти, реалізація цих принципів включає "підготовку, моральне виховання і своєчасне висування кваліфікованих кадрів у сферах управління та економіки" та "створення умов для рівноправної участі країн у формуванні євроазійської інтеграційної моделі, в тому числі у створенні регіональної валютно-фінансової системи".

Також патріарший рада закликала до спільного проведення "політики випереджального розвитку економіки за рахунок відродження конкурентоспроможних галузей народного господарства і створення високотехнологічних виробництв".

"Єдиний економічний простір потребує міжнаціональної інтеграційної ідеології і в новій, заснованій на цінностях православної цивілізації, прикладній етиці бізнесу. Сформулювавши її спільними зусиллями Церкви і економістів, ми зробимо безпрецедентний прорив у справі підвищення моральності у господарюванні, політиці і в суспільстві в цілому", - сказано в заяві експертів.

Згідно з документом, "ідеологія нового морально-економічного простору" може послужити "зразком наведення духовних та економічних мостів між країнами Східної Європи", а "цінності нашої цивілізації" допоможуть "очистити світову економіку від пороку її "віртуалізації", від розриву між працею і фінансами , щоб зробити її більш справедливою".

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «МП закликає створити єдину економіку України, Росії і Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

310

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути