Ексклюзиви
понеділок, 12 липня 2010 11:06

Восьминіг Пауль кинув кар"єру провидця і вийшов на пенсію

Восьминіг Пауль кинув кар"єру провидця і вийшов на пенсію

Восьминіг Пауль з Німеччини, який правильно визначив результат всіх матчів чемпіонату світу з футболу за участю "бундестім", відхилив всі привабливі пропозиції щодо продовження кар'єри медіума і вийшов на заслужену пенсію у своєму рідному океанаріумі Sea life в місті Оберхаузен. Особини виду Octopus vulgaris живуть максимум три роки, і по людським мірками Пауль уже дідусь - йому виповнилося майже два з половиною роки.

Решту життя "провидець" проведе на заслуженому відпочинку у своєму рідному акваріумі. Там його оточать ласкою і турботою, забезпечивши всім необхідним. Незважаючи на всесвітню славу, Пауль досить скромний: він задовольняється сайдою і двома мідіями на день.

Віщуванням Пауль зайнявся ще у зовсім юному віці. У 2008 році, коли восьминіг вгадав результат % всіх випадків матчів збірної Німеччини на чемпіонаті Європи з футболу, ніхто і не припускав, що талант Пауля стане всесвітнім надбанням.

Спочатку восьминіг був лише німецьким талісманом. Збірна Німеччини зверталася до нього перед кожним своїм матчем. Коли молюск наворожив їм поразку від іспанців, німці вийшли на поле з твердою волею перемогти, але не змогли. І тоді, остаточно повіривши у його талант, до Пауля за пророцтвами пішли й інші збірні. Вдячні іспанці навіть запропонували йому політичний притулок і пообіцяли видати спеціальний закон про недоторканність футбольного провісника.

За молюска пропонують шалені гроші кілька великих фірм-тоталізаторів. Останнім часом інтерес до Пауля виявляють і брокери. Вони мріють помістити його на біржі і змусити вгадувати котирування акцій. Однак віщун не збирається міняти місце проживання в похилому віці. Ні в Іспанію на запрошення тамтешнього прем'єр-міністра, ні в інші країни він переселятися не буде.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Восьминіг Пауль кинув кар"єру провидця і вийшов на пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути