Ексклюзиви
пʼятниця, 09 липня 2010 14:26

Стали відомі претенденти на звання найкращого гравця ЧС-2010

Стали відомі претенденти на звання найкращого гравця ЧС-2010

У ПАР пройшла церемонія оголошення номінантів на приз найкращому гравцеві чемпіонату світу 2010 року з футболу. Генеральний секретар ФІФА Жером Вальк і генеральний директор компанії Adidas Герберт Хайнер назвали десять претендентів на цю нагороду. Церемонія транслювалася на офіційному сайті ФІФА. Володар призу стане відомий 11 липня.

У число номінантів потрапили три гравці збірної Іспанії, по два голландця і німця, а також по одному представнику збірних Аргентини, Уругваю і Гани. Всі претенденти на приз кращому футболістові грають у півзахисті або в нападі.

Номінантами стали Андрес Іньєста, Хаві, Давид Вілья (всі - Іспанія), Веслі Снейдер, Ар"єн Роббен (обидва - Голландія), Бастіан Швайнштайгер, Месут Езіл (обидва - Німеччина), Ліонель Мессі (Аргентина), Дієго Форлан (Уругвай) і Асамоа Гьян (Гана).

9 липня також стали відомі три претенденти на приз найкращому молодому гравцю ЧС-2010. Ними стали німець Томас Мюллер, мексиканець Джованні дос Сантос, а також ганець Андре Айю.

Приз найкращому гравцеві чемпіонату світу вручається з 1982 року. У 1998 році володарем цієї нагороди став бразилець Роналдо, в 2002 році - німецький голкіпер Олівер Кан, а в 2006 році - француз Зінедін Зідан.

На чемпіонаті світу 2010 року залишилося провести два матчі. 10 липня бронзові нагороди ЧС-2010 розіграють збірні Німеччини та Уругваю, а 11 липня у фіналі зіграють Голландія та Іспанія.

За матеріалами Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі претенденти на звання найкращого гравця ЧС-2010». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути