пʼятниця, 09 липня 2010 13:24

У Росії випустили православні купальники (ФОТО)

На російському ринку з'явилися канонічні православні купальники.

Одяг для купання, який за словами модельєрів, відповідає нормам православного християнства, скоріше схожий на вільний гідрокостюм або гібрид спортивного трико з тунікою. Такий пляжний одяг повністю маскує талію, груди, стегна і плечі. Розробники суворого купального одягу стверджують, що керувалися побажанням клієнтів виглядати модно і православно.

Православ'я ніяк не регламентує гардероб купальника, а поява православної лінії на ринку пляжного одягу не більше ніж комерційний хід, упевнений доцент кафедри вивчення релігій РДГУ Борис Фалік. "Найбільш нормальною реакцією церкви на пляжну моду було ствердження одного зі священиків, що пристрасті розпалює не одяг людини, а гріховні думки", - вважає експерт.

"Відмінність православної людини, яка купається, полягає лише в наявності хрестика на шиї, не надто помітного купального костюма на тих місцях, де він має бути, відсутності сигарети в зубах, алкоголю в мізках, сленгу і лайки у мові", - пише на сайті "Православ'я і світ "протоієрей Олександр Авдюгін.

Першопрохідцем у пляжній релігійної моді став іслам. Кілька років тому для мусульманок розробили купальники, які виглядають як довга сукня з капюшоном. Пляжний одяг назвали "буркіні". Завдяки цьому костюму мусульманки тепер можуть відвідувати громадські пляжі і басейни.

Варто відзначити, що в буркіні покупатися дадуть не скрізь. Так, минулого року для француженки, яка сповідує іслам, такий одяг став причиною відмови в пропуску в басейн. Адміністрація вирішила, що буркіні не відповідає санітарним нормам.

News2ru

Зараз ви читаєте новину «У Росії випустили православні купальники (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути