понеділок, 05 липня 2010 12:50

Стогній пояснив, чому міліція витісняла опозиціонерів

Стогній пояснив, чому міліція витісняла опозиціонерів

Мітингувальників на заходах із президентом Віктором Януковичем відтискали тому, що вони могли щось кинути в главу держави.

Таке припущення висловив головний радник міністра внутрішніх справ Костянтин Стогній в інтерв"ю Ліга.

На запитання, чому в Києві та Львові під час заходів із президентом співробітники міліції витісняли опозиційних мітингувальників, запускаючи на їхнє місце представників Партії регіонів, Стогній сказав:

"Я цю тезу зустрічав у матеріалах. Я запитував начальника київської міліції про це. Зрозуміло, що він може бути заангажований і відповість інакше. Але в кожному випадку потрібно розбиратися на місці".

"Ось Ви говорите, що бачили, як відтискали мітингувальників, - а я не бачив, наприклад. Може, це мій недогляд. Я бачив, що створюють оточення, щоб сторони, які мітингують, між собою не воювали", - зазначив Стогній.

На репліку журналіста, що коли Янукович був у "Українському домі", мітингувальників відігнали до стадіону "Динамо", головний радник голови МВС сказав:

"Одні кажуть, що так і було, як говорите ви. В УДО (Управління держохорони) говорять, що є, наприклад, підозра на те, що люди з натовпу якимсь предметом кинути хочуть, а тому їх потрібно відтіснити. Інші лояльно налаштовані: немає даних, що в них є якісь предмети. Але мені складно про це говорити, бо охороною глави держави займається УДО".

Стогній наголосив, що саме УДО виконує основну функцію в заходах із президентом, а міліція лише підкоряється наказам. "І якщо міліції говорять, що потрібно забезпечити коридор, то міліція повинна виконувати", - сказав він.

Стогній відзначив, що для нього "головне, щоб був громадський порядок".

"Пам"ятаєте випадок із протестами проти продовження перебування російського флоту в Україні під Верховною Радою? Коли я дивлюся, що міліціонера б"ють порожніми пляшками по голові, то в мене внутрішньо з"являється протест. Міліціонери стоять, а їх б"ють. Так не можна!", - обурився він.

Зараз ви читаєте новину «Стогній пояснив, чому міліція витісняла опозиціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути