неділя, 04 липня 2010 14:36

Івано-Франківськ став віртуальним

Івано-Франківськ став віртуальним

В Івано-Франківську відкрився сайт віртуальних мандрівок містом. Від тепер скористатися екскурсією обласного центру Прикарпаття можна не встаючи з-за комп"ютера, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

За словами Дениса Овчара, керівника проекту, це унікальний для Прикарпаття та усієї України мультимедійний проект, створений за допомогою передової інтерактивної технології віртуальних сферичних панорам.

А простіше, сидячи за комп"ютером, можна здійснити 3D мандрівку містом. До панорам, а їх на сайті 248 краєзнавчі довідки.

До того ж можна роздивитися усі пам'ятки архітектури на 360 градусів. Своєрідна 3D подорож стартує з даху облдержадміністрації. Далі користувач має вибір між понад двома сотнями панорам з точками переходу. Вони усі прив'язані до карти, яка показує місце перебування. А до більшості панорам написаний краєзнавчий текст.

Проект розробила місцева креативна арт-студієя "DenFilm".

За допомогою цієї панорами, користувач зможе відчути себе простим перехожим на вулицях Івано-Франківська, каже Денис Овчар.

"Роботу над сайтом ми розпочали ще два роки тому. За цей час відзняли 16 гігабайтів фотоматеріалу, з яких створено 248 панорам, що пов"язані між собою. Оглядаючи такі панорами, можна побачити повну сферу довколишнього світу — 360 градусів по горизонталі та 180 по вертикалі. Кожне зображення можна і приблизити чи віддалити, змінити кут огляду".- каже Овчар.

За словами ініціаторів проекту, сайт буде доповнюватися новими матеріалами постійно.

Щодо коштів витрачених на розробку та запуск проекту, то Денис Овчар зазначив, що лише одна панорама коштує вісімдесят доларів США. Проектом займалися у вільний від основної роботи час, тому зарплату собі не просили. Якщо ж говорити про вартість сайту в цілому, то на сьогодні вона орієнтовно складає десять тисяч євро.

Це поки що єдиний в Україні віртуальний погляд на місто.

Зараз ви читаєте новину «Івано-Франківськ став віртуальним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути