Ексклюзиви
середа, 30 червня 2010 09:01

Під Києвом Беркут розігнав націоналістичний фестиваль Русь

Під Києвом Беркут розігнав націоналістичний фестиваль Русь

Під Києвом за наказом влади заборонено проведення музичного фестивалю Русь, який анонсувала Соціал-націоналістична асамблея - Патріот України.

Фестиваль мав проходити 26-27 червня під гаслом Русь може бути лише Київською! У ньому планували взяти участь групи Сокира Перуна (Київ), Nañhtigal (Львів), White Lions (Севастополь), Святосіч (Харків) та інші.

Програма включала у себе реконструкцію бою з татаро-монголами, проводи Купали і тому подібне.

Як йдеться у повідомленні на сайті Соціал-націоналістичної асамблеї, правоохоронці почали чинити тиск на організаторів ще на стадії підготовки до заходу.

В день проведення фестивалю сталася сутичка з Беркутом, після чого організатори залишили майданчик. Низку націоналістів було затримано.

Організатори стверджують, що фестиваль був заборонений за особистим розпорядженням Президента Віктора Януковича. Очевидці, у свою чергу, повідомляють, що люди у штатському мотивували відміну концерту забороною пропаганди фашистської символіки.

За інформацією партії Братство, незадовго до початку фестивалю в інтернеті було поширене звернення до глави СБУ Валерія Хорошковського з вимогою заборонити фестиваль. Під цим зверненням підписалися Російськомовна Україна, Єврейський форум України, Правозахисний фонд ім. Марочкіної.

"Жодних правових підстав для заборони фестивалю не було", - підкреслили у політичній силі, передає ЛIГА.

Зараз ви читаєте новину «Під Києвом Беркут розігнав націоналістичний фестиваль Русь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

162

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі