четвер, 24 червня 2010 20:06

Кожне п"яте відро черешень можна забрати собі

Автор: фото: Надія РУДЕНКО
  Жителька Розсошенець Полтавського району Катерина Тріщ (праворуч) записує на листку, скільки відер черешень нарвали наймити
Жителька Розсошенець Полтавського району Катерина Тріщ (праворуч) записує на листку, скільки відер черешень нарвали наймити

У селі Розсошенці під Полтавою можна безплатно нарвати відро черешень. Але за це слід нарвати чотири відра власниці саду 78-річній Катерині Тріщ. Також можна найнятися збирати ягоди за гроші — за відро платить 8 грн. У Полтаві кілограм черешень коштує до 20 грн.

Катерина Семенівна все життя працювала в місцевому колгоспі. Отримала земельний пай 3,5 га, частину з якого займає черешневий сад. На ньому й заробляє гроші. Сезон збирання урожаю починається з початку червня і триває майже місяць. Люди приходять рвати черешні з 6.00 до 10.00-11.00. Рвуть лише до обіду, щоб устигнути в той самий день продати ягоди на ринку чи оптовикові.

— Дерева ніякими отрутохімікатами не обробляємо. Вони й так здорові та гарні, — говорить власниця.

Вона сидить посеред саду в тіні дерев на дерев"яному стільці. Біля неї стоїть до двох десятків ящиків черешні. Ягоди віддає оптовикам. За якою ціною, не хоче казати.

Періодично люди підносять до неї щойно зірвані черешні. Катерина Тріщ робить помітки на аркушах із зошита. Вказує, на яке дерево кому ставати, яку гілку можна відпиляти, якщо не дістають.

Рвуть лише до обіду, щоб устигнути продати ягоди

— Прийшов заробити трохи грошенят, — розповідає 15-річний Владислав Титаренко. — Збираю на мобільний телефон, запчастини до комп"ютера. Мої друзі теж рвуть. Усім потрібні кишенькові гроші на якісь дрібнички.

Черешневий сад по вул. Садовій, неподалік кінцевої зупинки транспорту в Розсошенцях.

Зараз ви читаєте новину «Кожне п"яте відро черешень можна забрати собі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути