Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2010 20:04

На фото покійників домалювали роги та вуса

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Доглядач кладовища в Миргороді Василь Колісник показує могилу, на якій підлітки вивернули плиту і кинули на надгробок. Вона розкололася на дві частини. Її склеїли і поставили на місце
Доглядач кладовища в Миргороді Василь Колісник показує могилу, на якій підлітки вивернули плиту і кинули на надгробок. Вона розкололася на дві частини. Її склеїли і поставили на місце

На кладовищі на вул. Гурамішвілі в Миргороді завалили та побили сім надмогильних плит. Окремі пам"ятники обмалювали.

— Я доглядачем на кладовищі працюю вже другий рік. Після 10-ї вечора тут буває різне. Малолєтки і п"ють, і курять, і займаються всяким. Но щоб нищили пам"ятники, такого не було, — говорить наглядач цвинтаря Василь Колісник, 60 років. — Ось на цій могилі плиту вивернули і кинули. Вона розкололася на чотири частини. А он там біля могили письменника Давида Гурамішвілі зірвали лавочку, а на сусідньому пам"ятнику написали негарні слова. На фотокартках чотирьох покійників маркером домалювали роги та вуса, — показує рукою.

Про вандалізм на кладовищі в міліцію повідомили 16 червня. За якийсь час установили осіб, котрі поглумилися над могилами. Правоохоронці розповідають, ними є двоє неповнолітніх. Прізвищ не кажуть.

Місцеві переказують, пам"ятники понищили Яніна та Аліна, котрі живуть неподалік цвинтаря. Закінчили в цьому році по дев"ять класів. Постійно ходили на кладовище курити. Про події того вечора розповіли своїм подругам.

— Дєвочки розказали, що Яніна вилізла на стіл біля могили, включила музику з мобільного телефона і почала на столі танцювати. А Аліна танцювала біля плити надгробка, — розповідає подруга дівчат, не називається. — Звалила ту плиту. А потім сказала: раз лежить баба, то хай лягає й дід. І дівчата звалили другу стелу на могилі чоловіка. Потім пішли й звалили на іншій могилі ще одну плиту.

Сказала: раз лежить баба, то хай лягає й дід

Подейкують, надгробні плити на кладовищі неповнолітні валяли протягом двох вечорів.

— Ми кожен тиждень фіксуємо злочини, пов"язані з наругою над могилами. Зрізають, викрадають металеві огорожі, хрести. На жаль, люди не завжди звертаються в міліцію, — каже Юрій Сулаєв із Полтавської обласної міліції. — Також часто виявляємо випадки, коли підлітки в стані алкогольного сп"яніння глумляться над могилами. Останнім часом подібне міліція фіксувала в Пирятинському, Лубенському та інших районах.

За такого роду злочини передбачений штраф до 3,4 тис. грн або позбавлення волі від трьох років.

Батьки Яніни та Аліни протягом вихідних пошкоджені плити відновили, надгробки привели до ладу.

Зараз ви читаєте новину «На фото покійників домалювали роги та вуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути