Ексклюзиви
середа, 16 червня 2010 12:21

У Раді вже не знають, коли проводити місцеві вибори

У Раді вже не знають, коли проводити місцеві вибори

Вибори в місцеві ради, які президент і Партія регіонів мають намір провести 31 жовтня, опинилися під загрозою зриву.

За інформацією видання Комерсант-Україна фракції мають різні точки зору стосовно системи, за якою їх буде проведено.

Зокрема, проти переходу від пропорційної виборчої системи до мажоритарної, як запропоновано у законопроекті Лавриновича виступив комуніст Олександр Голуб.

На його думку, у країні, де ефективно працюють технології фальсифікації виборів, "мажоритарна система перетворилася на фарс".

У свою чергу, представник Блоку Литвина Олег Зарубінський сказав: "Я зараз працюю над різними варіантами проведення виборів, тому нічого певного вам сказати поки не зможу".

Водночас, депутат від БЮТ, перший заступник глави комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування Ольга Боднар вважає, що, "з огляду на відсутність демократії в країні, сьогодні немає кращого варіанта для України, ніж пропорційна система виборів".

За її словами, Верховній Раді не слід вносити зміни у виборче законодавство напередодні виборів, які правляча коаліція збирається призначити на 31 жовтня.

Водночас опитані виданням депутати фракцій НУНС і КПУ вважають, що парламент ухвалить компромісне рішення.

"Швидше за все, вибори пройдуть за змішаною системою: у селищах і селах - за мажоритарною, а в обласні, районні і міські ради - і за мажоритарною системою, і за партійними списками", - зауважив Олександр Голуб, з яким погоджується "нашоукраїнець" Тарас Стецьків.

Утім, заступник голови комітету з питань держбудівництва Олександр Чорноморов (Партія регіонів) упевнений, що "провести вибори 31 жовтня за новим законодавством не вдасться, і саме тому їх не буде".

"Немає сенсу проводити вибори 31 жовтня за старим законом. Сьогодні підкомітет розглядав декілька проектів постанов, які передбачають різні дати, але усі вони були відхилені", - заявив він.

Раніше, міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що місцеві вибори мають відбутися 31 жовтня.
Зараз ви читаєте новину «У Раді вже не знають, коли проводити місцеві вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути