понеділок, 07 червня 2010 11:24

У Британії знайшли унікальне кладовище гладіаторів (ФОТО)
6

У Великій Британії в передмісті Йорка знайшли поховання гладіаторів часів Римської імперії. Археологи виявили близько 80 повних скелетів молодих чоловіків, яких поховали приблизно дві тисячі років тому.

Спочатку експерти вважали, що знайшли поховання жертв ритуальних вбивств, але після детального вивчення характеру пошкоджень на скелетах прийшли до висновку, що це кладовище гладіаторів.

Як говорять історики, ці гладіатори вбивали одне одного на потіху благородної публіки - у багатьох скелетів відтяли голову, а на одному можна розрізнити сліди тигрячого укусу. Всі чоловіки були фізично здоровими і високими. Вивченні скелетів показало, що вони мали сильну мускулатуру завдяки постійним тренуванням зі зброєю.

Вчені вважають цю знахідку унікальною, адже це єдине гладіаторське кладовище у світі, що збереглося так добре. Невдовзі дослідники представлять документальний фільм, в якому вони спробували відтворити світ гладіаторів у Британії за часів Римської Імперії.

Gazeta.ua за матеріалами Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «У Британії знайшли унікальне кладовище гладіаторів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути