Ексклюзиви
пʼятниця, 28 травня 2010 12:38

Табачник хоче, щоб дітям не промивали голови "маячнею" про Голодомор

Табачник хоче, щоб дітям не промивали голови "маячнею" про Голодомор

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник має намір прописати в навчальній програмі з історії, що Голодомор - спільна трагедія, а не геноцид.

При цьому в підручниках має бути зазначено, що найвищі втрати сільського населення, понад 41 відсоток, були в Саратовській області.

Про це він розповів під час "гарячої лінії" в "Комсомольській правді в Україні".

Табачник, відповідаючи на запитання, чи не є суб'єктивним викладання історії в Україні, сказав: "Наше Міністерство зараз працює над найскладнішим питанням - це визначення стандартів освіти, тому що маячня з гіперболізацією тільки однієї форми оцінювання - це не реформа, а обдурювання учнів і обман суспільства ".

За словами міністр, "вчитель зобов'язаний виконувати навчальну програму, але в ній потрібно чітко прописати, що Голодомор 1933 року - це загальна трагедія народів України, Росії, Білорусі, Казахстану, і вказати, скільки людей померло від цього лиха в кожній з республік.

Тоді, впевнений міністр, вчитель не зможе "промивати голови школярам у відповідності зі своїми суб'єктивними поглядами".

Крім того, Табачник має намір ініціювати "розвантаження" підручників з української літератури, прибравши звідти сучасних письменників.

"Існують європейська, французька традиції: там у школах не вивчають творчість сучасних письменників, оскільки ще не встоялися естетичні критерії", - зазначив міністр.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що міністерство освіти має намір повернути російську мову і літературу до всеукраїнської учнівськуої олімпіади.

Зараз ви читаєте новину «Табачник хоче, щоб дітям не промивали голови "маячнею" про Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути