четвер, 20 травня 2010 20:06

У БЮТ сумніваються, що парламент підтримає обшук депутатів

У БЮТ сумніваються, що парламент підтримає обшук депутатів

Народний депутат із фракції БЮТ Юрій Прокопчук вважає, що парламент не ухвалить зміни до закону про статус народного депутата України, які запроваджують проведення огляду особистих речей і багажу народних депутатів на вході до Верховної Ради України.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Навряд чи цей законопроект знайде підтримку в парламенті. Більшість народних депутатів не буде за це голосувати. Такого ж прецеденту ще ніде в світі не було, що б обшукували народних депутатів на вході до їх місця роботи – законодавчого органу країни".

"Вважаю ненормальним запровадження подібної практики. Якщо на вході до парламенту депутатів обшукуватимуть як пасажирів у аеропортах, то щоб розпочати роботу в сесійній залі о 10 годині на проходження цієї процедури потрібно буде приходити на сьому ранку. Ці зміни не вирішують питання безпеки", - зауважив Прокопчук.

"Бютівець" зазначив, що зміни запропоновані народним депутатом з ПР Василем Кисельовим суперечить чинному законодавству, а їх ухвалення дозволить владі маніпулювати політиками.

"Зміни Кисельова суперечать Конституції України та всім законам, які визначають статус і регламентують діяльність народних депутатів. У їх основі лежить політичний популізм і прагнення маніпулювати політиками, перешкоджати їх діяльності. Тоді депутатам будуть підкидати в кишені й пістолети й наркотики, а потім на цьому робитимуть політику. Ці всі речі ми вже проходили", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ сумніваються, що парламент підтримає обшук депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути